UPDATE Avocatul Cristian Cojocaru, pus sub învinuire de procurorii DNA pentru trafic de influenţă. Este acuzat că a pretins 75.000 de euro de la rudele unui inculpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul băcăuan Cristian Cojocaru
Avocatul băcăuan Cristian Cojocaru

Unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi băcăuani, Cristian Cojocaru, a fost audiat de procurorii DNA aseară, în jurul orei 20.00. Avocatul este acuzat de trafic de influenţă.

UPDATE Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Cristian Cojocaru.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii DNA a rezultat că "există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada august-octombrie 2013, învinuitul Cojocaru Cristian, avocat în cadrul Baroului Bacău, a pretins de la două persoane  suma de 75.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra magistraţilor judecători din cadrul Curţii de Apel Bacău, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile, de punere în libertate a uneia dintre persoane, cercetată în stare de arest preventiv pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar instrumentat de D.N.A. - Serviciul teritorial Bacău" se arată într-un comunicat de presă remis ziarului Adevărul, prin purtătorul de cuvânt Livia Săplăcan.

UPDATE Procurorii au decis ca avocatul Cojocaru să fie cercetat în libertate, însă a primit interdicţie de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. 

Se pare că acesta ar fi cerut o sumă de bani de la soţia unui inculpat, pentru a interveni pe lângă judecători, ca acesta să primească o pedeapsă mai mică. „Într-adevăr, am fost chemat la DNA, nu singur, ci împreună cu alte persoane, pentru a da o declaraţie. Însă, nu pot dezvălui despre ce este vorba. Este o acţiune a DNA-ului în desfăşurare. Nu s-a emis nicio ordonanţă de reţinere pe numele meu“, a declarat avocatul Cristian Cojocaru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite