Un șofer aproape în comă alcoolică, prins de două la volan în mai puțin de trei ore

0
Publicat:

Polițiștii băcăuani au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 44 de ani, după ce l-au surprins de două ori în trafic în decurs de doar câteva ore, deși nu se putea ține pe picioare de beat.

Șoferul băut a fost reținut de polițiști FOTO arhivă Adevărul
Șoferul băut a fost reținut de polițiști FOTO arhivă Adevărul

O patrulă de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău a depistat în trafic, pe 22 noiembrie, în jurul orei 24,00,  pe strada Mioriței, din localitate, un autoturism al cărui conducător auto de 44 de ani avea o alcoolemie de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i s-a înmânat dovadă de reţinere a permisului de conducere fără drept de circulaţie și i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor când au dat peste același șofer în trafic peste câteva ore.

„În jurul orei 2,50, o patrulă auto din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău a depistat în flagrant delict, pe strada Martir Horia din localitate, acelaşi conducător auto, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele acestuia pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi fără permis de conducere. Totodată, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Bacău.

Un șofer beat s-a mutat pe scaunul pasagerului și le-a spus polițiștilor că nu se afla la volan, deși era singur în mașină

Un alt șofer beat a fost prins pe 1.11.2022 de polițiști în trafic, pe strada Ion Hălăuceanu, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, de către un echipaj care se afla în misiune de monitorizare și supraveghere.  

Polițiștii au efectuat semnalul de oprire, iar șoferul s-a conformat. Numai că atunci când oamenii legii s-au apropiat de mașina care staționa au constatat că scaunul șoferului era gol.

În autoturism se afla un bărbat de 32 de ani, din Sadova, care ocupa scaunul din dreapta. Acesta era sub influența băuturilor alcoolice și le-a spus polițiștilor că mașina nu se afla în mișcare și că el nu se afla la volan. Deși a ridicat tonul vocii, conducătorul auto nu a reușit nici să îi intimideze și nici să să îi convingă pe polițiști. 

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, după care a fost condus la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge. 

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite