O femeie a răbdat bătăile până la moarte. Bărbatul a stat cu ea în casă până a intrat în descompunere

0
Publicat:

Un bărbat de 57 de ani a fost condamnat pentru omor pentru că și-a ucis la băutură partenera de viață. Ancheta a scos la iveală faptul că individul a stat patru zile cu cadavrul în casă înainte să anunțe Poliția.

Criminalul a stat patru zile cu cadavrul soției în casă FOTO arhivă Adevărul
Criminalul a stat patru zile cu cadavrul soției în casă FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Bacău l-a condamnat pe A.Ț., un bărbat de 57 de ani, la 13 ani de închisoare pentru omor sub forma violenței în familie. Bărbatul a fost obligat să plătească 20.000 lei ca daune materiale, precum 10.000 euro drept daune morale către o rudă a victimei. Decizia instanței nu este definitivă. 

Individul obișnuia să bea adesea cu soția lui, o femeie de 46 de ani, iar pe fondul consumului de alcool ajungeau mai mereu să se certe. Un astfel de episod a avut loc la data de 4.04.2021, când femeia a fost agresată de către soțul său, care i-a aplicat numeroase lovituri în zona capului, corpului şi a membrelor, atât cu pumnii şi picioarele, cât şi cu diverse obiecte contondente (ciocan, coadă de mătură).

În urma loviturilor primite, victima a fost transportată la spital, dar ulterior a refuzat să depună plângere împotriva soţului său, precizând că nu doreşte emiterea unui ordin de protecţie pe numele acestuia.

A refuzat emiterea unui ordin de protecție

În aceeași zi, polițiștii au emis un ordin de protecţie provizoriu pe numele bărbatului, iar în ziua următoare Parchetul a sesizat instanța de judecată pentru confirmarea acestuia, dar sesizarea a fost respinsă, în special pentru că femeia a refuzat să își reclame penal soțul.

De amintit este și faptul că sora victimei le-a transmis polițiștilor mai multe fotografii şi imagini video în care femeia apare având pe corp numeroase urme de violenţă, produse, cel mai probabil, în luna aprilie 2021. Pentru că a refuzat să primească ajutor din partea autorităților, femeia a rămas fără apărare în fața violențelor soțului, ce au culminat finalmente cu uciderea sa.

Pe 5.04.2022, cei doi soți au început să își arunce cuvinte grele, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. În acest context, bărbatul și-a ieșit din fire și i-a aplicat soției o lovitură de cuţit în zona abdominală, cauzându-i o leziune traumatică gravă.

Pedeapsa, redusă cu o treime

După comiterea faptei, individul a spălat cuţitul şi l-a aşezat în locul unde erau ţinute cuţitele, de obicei. Nu a anunţat ambulanţa, ci s-a limitat doar la a-i tampona rana. În următoarele ore, victima a decedat ca urmare a hemoragiei produse şi a lipsei de îngrijiri medicale.

„Inculpatul nu a anunţat, de îndată, autorităţile cu privire la decesul soţiei sale, ci a lăsat cadavrul în locuinţă, acesta intrând în putrefacţie. Inculpatul a sesizat organele de poliţie abia în seara zilei de 9.04.2022, cel mai probabil datorită faptului că nu a mai putut suporta mirosul greu degajat de cadavrul victimei aflat în descompunere”, au stabilit anchetatorii.

Criminalul și-a recunoscut fapta în fața instanței de judecată și a cerut să fie judecat potrivit procedurii simplificate pentru a beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei, ceea ce s-a și întâmplat.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite