Răzbunarea unui client nemulțumit de cateringul din Bacău. A dat foc mașinilor de livrare, iar focul s-a extins

0
Publicat:

Tânărul din Bacău a incendiat două mașini care făceau livrări la domiciliu pentru că nu i-a plăcut activitatea unei firme de catering. Focul s-a extins la alte două autovehicule, iar prejudiciul este substanțial.

Una din mașinile afectate de incendiu FOTO ISU Bacău
Una din mașinile afectate de incendiu FOTO ISU Bacău

Polițiștii băcăuani au fost sesizați sâmbătă, 19 noiembrie, prin 112, despre faptul că, pe strada Miron Costin din municipiu a izbucnit un incendiu la un autoturism.

Evenimentul a fost anunțat în jurul orei 18,20. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În urma incendiului au fost afectate două autoturisme (aproximativ 70%), o remorcă (aproximativ 5%) și fațada unei case (aproximativ 5 metri pătrați).

Polițiștii de investigații criminale din Bacău au demarat cercetările în acest caz și au fost identificat un tânăr de 21 de ani, din localitate, bănuit de incendiere. El a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Anchetatorii au stabilit că piromanul a incendiat vineri, 18 noiembrie, o mașină care făcea livrări la domiciliu, deranjat de activitatea unei firme de catering.  A dat foc plăcuței de înmatriculare, iar focul s-a extins la toată mașina.

Tânărul a repetat scenariul și sâmbătă, 20 noiembrie, când a dat foc altei mașini de catering, iar focul a cuprins alte două mașini. Prejudiciul cauzat este de 35.000 de euro.

Piromanul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore sub acuzația de distrugere.

Incendia ușile apartamentelor din Galați

Un alt bărbat este acuzat de distrugere pentru că a incendiat ușile mai multor aprtamente din Galați fără un motiv anume. Individul are 50 de ani, este din judeţul Vaslui, și locuieşte în Galaţi fără forme legale de ani de zile.

Pe 5 martie 2021, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi au fost sesizaţi cu privire la faptul că intr-un bloc, de pe strada Victor Vâlcovici, a izbucnit un incendiu. La faţa  locului s-au deplasat imediat atât poliţiştii, cât şi pompierii, constatandu-se ca incendiul se manifesta cu flacăra deschisă, uşa metalică  a unui apartament arzând pe exterior.

„Incendiul nu a produs pagube materiale în interiorul apartamentului, dar şapte persoane au necesitat îngrijiri medicale pentru intoxicatie cu fum”, a precizat Poliţia Galaţi. În aceeaşi seară, în jurul orei 22,35, o sesizare asemănătoare a fost înregistrată la Secţia 4 Poliţie Galaţi.

Oamenii legii care s-au deplasat la faţa locului, pe strada Drumul Viilor, au constatat că şi în acest caz, este vorba despre un incendiu izbucnit la partea exterioară a uşii de acces într-un apartament. S-a constatat, de asemenea, că interiorul apartamentului nu a fost afectat de incendiu şi nu există victime omeneşti.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale  pentru distrugere. După câteva zile a fost identificat și făptașul.

„În data de 08.03.2021, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi - Biroul Investigaţii Criminale împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie, au identificat şi depistat un bărbat de 50 ani, ce locuieşte fără forme legale în municipiul Galaţi, bănuit de comiterea a două fapte de distrugere prin incediere. Din cercetări, a reieşit că, în seara zilei de 05.03.2021, folosind o substanţă inflamabilă, bărbatul ar fi incendiat uşile de acces a două apartamente aflate în blocuri diferite din municipiul Galaţi. După depistare, bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei pentru audieri, iar la finalizarea acestora, a fost reţinut pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu propunere de arestare preventivă”, au precizat reprezentanții IPJ Galaţi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite