S-a luat după bârfe și a încercat să dea mită unui polițist examinator pentru permisul auto. Ce pedeapsă a primit

0
Publicat:

O femeie a fost condamnată la închisoare pentru că s-a luat după gura târgului și a încercat să îl mituiască pe polițistul examinator ca să treacă proba practică a examenului de permis.

Polițistul a anunțat ofițerii anticorupție după ce a văzut plicul cu bani FOTO arhivă Adevărul
Polițistul a anunțat ofițerii anticorupție după ce a văzut plicul cu bani FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Bacău a condamnat-o în 21 martie pe o tânără la un an și 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pentru dare de mită, în urma încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției cu Parchetul. Decizia instanței nu este definitivă.

Femeia a intrat în colimatorul ofițerilor anticorupție în urma unui denunț depus pe 8.12.2022 de către un polițist examinator de la Serviciul Comunitar Permise și Înmatriculare a Vehiculelor Bacău. Omul legii a relatat că a găsit în dosarul unei candidate un plic cu o sumă neprecizată de bani.

„Agentul de poliţie a întrebat-o pe candidata … cu privire la suma de bani, ocazie cu care, aceasta i-a răspuns că <<nu se simte prea pregătită>> pentru a trece proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere”, au stabilit anchetatorii.

Polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție- Serviciul Anticorupție Bacău au stabilit că în plic erau 200 de euro. Tânăra le-a declarat ulterior anchetatorilor că auzise în satul unde locuiește că există obiceiul de a mai strecura bani polițiștilor examinatori pentru a promova proba practică a examenului.

A împrumutat banii de mită

„Întrucât nu era foarte sigură pe abilităţile sale, în sensul că se cam încurca la parcări şi auzind de pe la diverşi oameni de prin sat (în special când mergea la magazin) că se pot da sume de bani pentru a promova proba practică, în data de 7.12.2022 a împrumutat de la numita … suma de 200 euro”, se menționează în rechitoriu.

În ziua susţinerii probei practice a fost anunţată că urmează să dea proba practică. La un moment dat a rămas singură în maşină în aşteptarea poliţistului examinator și a pus suma de 200 euro în dosarul personal, pe care i l-a înmânat acestuia.

În momentul în care polițistul a deschis dosarul spre verificare şi a văzut suma de bani, a sunat la superiori, după care a întrebat-o ce este cu suma de bani, iar tânăra i-a spus că banii erau pentru examinator pentru a trece cu vederea anumite greşeli în timpul susţinerii probei practice.

„Eu i-am zis că am pus banii pentru că nu eram foarte sigură pe mine la proba practică", a fost explicația femeii, care i-a adus o condamnare de un an și 4 luni de închisoare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite