Reacţii la moartea lui Sechelariu: „A fost un exemplu de viaţă la care trebuie să ne gândim tot mai serios“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurian Lucaş, fost viceprimar al Bacăului în perioada 2000-2004
Laurian Lucaş, fost viceprimar al Bacăului în perioada 2000-2004

Apropiaţii fostului primar al Bacăului, decedat în această dimineaţă la Viena, au doar cuvinte de laudă pentru activitatea şi cariera controversatului om politic.

Unul dintre oamenii de încredere al lui Sechelariu, Laurian Lucaş, susţine că fostul primar al Bacăului s-a îmbolnăvit din cauza sistemului care l-ar fi atacat fără motiv. Lucaş, viceprimar al Bacăului în perioada 2000-2004, a fost inculpat alături de Sechelariu într-un dosar de schimburi de terenuri.

Dumitru Sechelariu a fost un exemplu de viaţă la care trebuie să ne gândim tot mai serios. Cu asta sunt răsplătiţi oamenii din România atunci când vor să schimbe ceva în sistem. Atunci când îţi imaginezi că în ţara asta onoarea, demnitatea şi libertatea de opinie sunt lucruri normale şi protejate de lege, atunci păţeşti ce a păţit Sechelariu. S-a trezit cu un noian de procese fictive, cu o grămadă de injurii care arată că, în România, onoarea e un viciu, a declarat Lucaş pentru Adevărul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, fost viceprimar în timpul mandatului lui Sechelariu, transmite condoleanţe familiei.

Condoleanţe şi sunt alături de familie, a transmis Dragoş Benea la moartea lui Sechelariu.

"Prezenţa publică a lui Sechelariu, o amprentă puternică pe Bacăul politic"

Dorian Pocovnicu, subprefect al judeţului Bacău, susţine că prezenţa publică a lui Dumitru Sechelariu, controversată sau nu, şi-a lăsat amprenta pe Bacăul politic şi administrativ din ultimii 20 de ani.

S-a evidenţiat ca primar şi om politic printr-o atitudine puternică şi curajul de a înfrunta opinii cu care el nu era de acord. E un moment greu pentru familie, căreia îi doresc să găsească puterea să depăşească această situaţie, a declarat Dorian Pocovnicu.

Fostul viceprimar Dragoş Luchian, în prezent senator, regretă dispariţia fostului primar al Bacăului şi transmite condoleanţe familiei.

L-am cunoscut doar ca om al administraţiei locale, politic nu ne-am intersectat. Transmist condoleanţe familiei şi să aibă puterea să meargă mai departe, a spus Dragoş Luchian.
BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite