Prima medalie de aur a României la Olimpiada Internaţională de Germană. Teodora Smintanca-Strugariu din Bacău a obţinut punctaj maxim

0
0
Teodora Smintanca-Strugariu FOTO Sorin Câmpeanu/Facebook
Teodora Smintanca-Strugariu FOTO Sorin Câmpeanu/Facebook

Teodora Smintanca-Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bacău, s-a clasat pe primul loc şi a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Limba Germană, înregistrând şi o premieră - singura medalie de aur obţinută de România în istoria acestei olimpiade.

„Performanţă extraordinară! Teodora Smintanca-Strugariu, elevă in clasa a X-a la Colegiul Naţional ,,Vasile Alecsandri‘’ din Bacău, s-a clasat pe primul loc şi a obţinut Medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Limba Germană - o competiţie extrem de puternică la care au participat elevi din 57 state. Teodora a obţinut 100/100 puncte!!!”, a scris Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei, pe pagina personală de Facebook.

Echipa României a participat cu doi elevi la nivelul B2 (cel mai înalt nivel din concurs). Olimpiada Internaţională de Limba Germană este un concurs în care premiile se acordă în sistemul competiţilor sportive: un singur loc I (medalie de aur), un loc II şi un loc III pe fiecare nivel de organizare: A2, B1 şi B2.

Teodora a înregistrat şi o premieră, aceasta fiind singura medalie de aur obţinută de România in istoria Olimpiadei Internationale de limba germană.

„Rezultatul de excepţie se datorează în egală măsură şi profesorilor din şcolile în care învaţă cei doi olimpici, iar recunoştinţa şi mulţumirile mele se îndreaptă şi către ei. Felicitări doamna profesor Ingrid Irascu! Este o mare bucurie sa pot felicita lotul olimpic al României pentru performanta obţinută anul acesta la Hamburg, să-i pot felicita şi să le pot mulţumi profesorilor si părinţilor!”, a adăugat Sorin Câmpeanu. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum a scăpat un şofer de amendă, deşi nu a respectat indicaţiile unui poliţist rutier. Detaliul care a convins instanţa

Omul străzii care a scăpat cu viaţă după ce s-a refugiat în sediul Poliţiei din Galaţi în urma unei bătăi crunte

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite