Cum a scăpat un şofer de amendă, deşi nu a respectat indicaţiile unui poliţist rutier. Detaliul care a convins instanţa

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un conducător auto a avut de ales între a respecta indicaţiile poliţistului rutier şi a-şi avaria maşina într-o imensă baltă formată pe carosabil sau a ocoli zona, cum a şi făcut, pentru a pleca în siguranţă. Justiţia i-a dat dreptate.

Judecătoria Brăila a anulat pe 29 iulie un proces verbal de contravenţie întocmit de un agent rutier pe 4.08.2021, prin care un şofer a primit o amendă de 580 de lei pentru că nu a respectat indicaţiile unui agent rutier. Decizia instanţei nu este definitivă.

Concret, conducătorului auto i s-a imputat că, în timp ce circula cu maşina pe strada Danubiului dinspre strada Inginer Anghel Saligny din Brăila, în jurul intersecţiei cu Calea Călăraşilor, nu a respectat indicaţiile poliţistului rutier care dirija la acel moment traficul rutier în zonă.

Şoferul a contestat procesul verbal şi a adus un martor, care a declarat în instanţă că acesta nu putea respecta indicaţiile poliţistului rutier, care îi ceruse să întoarcă maşina, lucru care la acel moment era imposibil pentru că pe carosabil se acumulase o cantitate foarte mare de apă şi risca să avarieze autovehiculul şi să rămână blocat cu acesta în mijlocul bălţii.

„Instanţa constată că nu mai sunt întrunite cerinţele cerute de lege pentru a reţine condiţiile de tipicitate ale vreunei fapte contravenţionale, lipsind săvârşirea faptei cu vinovăţie, şi în consecinţă, instanţa urmează să admită plângerea contravenţională introdusă, să anuleze procesul-verbal contestat şi să exonereze petentul de plata amenzii 580 de lei”, a concluzionat judecătorul care a instrumentat cazul.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Români acuzaţi că au retras ilegal bani din conturi, achitaţi fiindcă la cercetarea penală a participat şi SRI, deşi nu avea atribuţii

Un şofer beat a creat haos pe străzile din Bacău. A târât cu maşina poliţiştii care încercau disperaţi să îl scoată din maşină

Brăila


Ultimele știri
Cele mai citite