Un şofer beat a creat haos pe străzile din Bacău. A târât cu maşina poliţiştii care încercau disperaţi să îl scoată din maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Blocat pe un pod, şoferul a refuzat să iasă din maşină, iar apoi a plecat cu autovehiculul, cu cei doi poliţişti agăţaţi de autoturism, efectuând manevre înapoi-înainte până când oamenii legii au fost aruncaţi pe jos.

O patrulă rutieră din Bacău a avut serios de furcă în noaptea de sâmbătă, 30 iulie, cu un şofer beat, care a trecut cu maşina pe culoarea roşie a semaforului. 

Inspectorul principal Cristian Crăciun şi agentul Constantin Său au efectuat semnale luminoase şi acustice în vederea opririi autoturismului, însă şoferul nu s-a conformat şi a continuat să se deplaseze pe mai multe străzi din Bacău.

Pe mijlocul unui pod, echipajul de poliţie a reuşit să blocheze autoturismul, moment în care cei doi poliţişti au coborât din maşină, au somat conducătorul auto urmărit să coboare , însă acesta nu s-a conformat.

Inspectorul principal Cristian Crăciun a reuşit să deschidă portiera autoturismului pentru a-l putea extrage pe conducător de la volan, în timp ce colegul lui, agentul Constantin Său, a continuat să îl someze pe conducător să coboare.

”În acele momente, conducătorul auto nu s-a supus somaţiilor, a început să efectueze manevre de mers înapoi-înainte cu autoturismul pentru a scăpa de cei doi poliţişti, iar când a efectuat virajul la stânga pentru a schimba direcţia de deplasare la 180 de grade, cei doi poliţişti au fost aruncaţi pe jos. Deşi unul din poliţişti suferise leziuni la nivelul genunchilor, cei doi, împreună cu mai multe echipaje, au continuat urmărirea autoturismului suspect”, spun reprezentanţii IPJ Bacău.

Cei doi poliţişti au observat pe o stradă din Bacău autoturismul pe care îl urmăriseră şi care se afla pe un spaţiu verde, printre mai mulţi copaci, iar lângă acesta se aflau două persoane.

”În acel moment, cei doi poliţişti au procedat din nou la somarea acestora, însă persoana care se aflase la volanul autoturismului a încercat să fugă din nou, de această dată pe jos, iar după o distanţă de aproximativ 200 de metri, a încercat să se ascundă într-o zonă întunecată, sub un camion, însă cei doi poliţişti au reuşit să îl scoată de acolo şi să îl imobilizeze”, au stabilit anchetatorii.

Deoarece emana halenă alcoolică, conducătorul autoturismului i s-a solicitat să efectueze un test cu aparatul Drager în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat, fiind condus  apoi la Spitalul de Urgenţă din Bacău, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Pentru că inspectorul principal Cristian Crăciun a suferit leziuni la nivelul genunchilor, Parchetul de pe Lângă Judecătoria Bacău s-a sesizat din oficiu pentru comiterea infracţiunii de ultraj, iar conducătorul auto a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum se munceşte la varianta ocolitoare a unui oraş din România. „Erau pe şantier cinci muncitori şi trei şefi”

Şoferul care a spulberat două femei care se întorceau de la biserică adormise la volan

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite