Povestea emoționantă a lui Ionuț, hairstylistul fără degete la mâini care a învățat să tundă pentru a se putea întreține

0
Publicat:

Ionuț Gârbea este un tânăr hairstylist care a învățat să tundă urmărind tutoriale pe Youtube. Nu doar că a avut nevoie să se întrețină, dar și-a îndeplinit și visul, acela de a deveni hairstylist. Asta în ciuda faptului că s-a născut cu o dizabilitate fizică.

image

Povestea emoționantă a lui Ionuț Gârbea începe într-o localitate din județul Bacău. Tânărul de 30 de ani s-a născut fără toate cele 10 degete la mâini, astel că nu a avut o copilătie tocmai ușoară. Find al cincilea din cei șase copii ai familiei, el spune că a avut o copilărie umbrită de răutățile celor din jur. Se referă la etichetele puse de unii colegi de școală, la refuzul angajatorilor dar și la neîncrederea cu care a fost şi este privit de societate, în general, scrie G4media.

Eu când m-am născut, m-am născut cu un singur deget. Toate degetele mele de la mâna dreapta erau lipite într-un singur deget. La mâna stângă am doar degetul mare întreg şi până la degetul mic, nu am niciun deget, sunt fără”, spune el.

Dar tânărul este un adevărat luptător și nu l–au oprit nici neajunsurile familiei, și nici această dizabilitate.

I-a fost refuzat dreptul la muncă

După ce a avut 18 ani a vrut să se angajeze, dar tot din această cauză nu a reușit. Asta însă nu a făcut decât să-l ambiționeze mai mult, așa că a învățat singur de pe Internet cum să tundă. „Eram major, nu aveam niciun ban al meu, trebuia să fac ceva şi eu, şi încercam pe cât posibil să lucrez orice pentru a scoate un ban. Îmi aduc aminte că prima dată am vrut să mă angajez ca vânzător la un magazin din apropierea casei şi atunci patroana s-a uitat aşa un pic la mine şi mi-a spus că sunt şi băiat, şi că nu are nevoie, şi că mai am şi probleme la mâini, şi… că nu sunt potrivit”, povestește Ionuț Gârbea.

Dar asta nu a fost singura lui experiență neplăcută. „Am încercat apoi la alt magazin. M-a angajat ca vânzător şi ţin minte că aveam o bucurie imensă că mi-am găsit ceva de lucru şi că sunt de folos cuiva. După o săptămână, patroana mi-a spus că trebuie să plec pentru că nişte clienţi i s-au plâns că sunt deranjaţi de handicapul pe care îl am la mâini şi că i-au pus în vedere că dacă mă mai ţine, ei nu mai vin să cumpere. În momentul ălă nu am putut decât să zâmbesc şi să nu spun nimic. Am ales să ies pe uşă”, mai relatează el pentru aceeași sursă.

A învățat singur de pe Internet

Așa că și-a luat în propriile mâini destinul și a învățat singur meseria din care acum se întreține. A învățat să fie tot mai rapid și mai bun în ceea ce face, iar familia lui i-a fost alături. „Pentru că treptat am căpătat încredere în mine, am început să tund, azi o nepoată, mâine un verişor, ca să ajung astăzi în situația de a nu mai face față cererilor. Am reușit să învăţ să ţin foarfecul în mâna stângă cu degetul mare şi cu degetul mic, iar în cealaltă mână doar cu falangele”, mai relatează el.

Tânărul își dorește să deschidă o frizerie a lui, având în vedere că are un număr foarte mare de clienți.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite