Peste 100 de gospodării, inundate în judeţul Bacău în urma viiturilor produse în noaptea de miercuri spre joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micile râuri au căpătat dimensiuni înspăimântătoare din cauza ploilor FOTO ISU Bacău
Micile râuri au căpătat dimensiuni înspăimântătoare din cauza ploilor FOTO ISU Bacău

Localităţile afectate de inundaţii au fost vizate, miercuri seara, de un cod roşu hidrologic şi de precipitaţii abundente. Din fericire, toate persoanele în pericol au fost salvate la timp din calea apelor, urmare a intervenţiilor echipajelor ISU.

Peste 100 de gospodării din comunele Palanca şi Brusturoasa au fost inundate de viiturile produse în noaptea de miercuri spre joi, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

„În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, în satul Ciugheş - comuna Palanca au fost afectate circa 90 de gospodării, trei autoturisme şi două podeţe. De menţionat este faptul că au fost salvate două persoane (o femeie în vârstă de 62 de ani şi un bărbat în vârstă de 88 de ani) şi două animale (porcine)", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

În satul Higăneşti din comuna Brusturoasa au fost afectate 12 curţi, iar în satul Brusturoasa apa a intrat în trei gospodării. Pompierii au intervenit cu motopompele pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii.

La faţa locului a fost prezent şi prefectul Leonard Ioan Bulai. Localităţile afectate de inundaţii au fost vizate, miercuri seara, de un cod roşu hidrologic şi de precipitaţii abundente.

Vă recomandăm şi:

Se montează panouri mobile împotriva inundaţiilor la Vadu Roşca. Localnicii, îngroziţi de o eventuală viitură

„Las Fierbinţi” de Galaţi. Localnici, filmaţi în timp ce consumă alcool pe o terasă inundată VIDEO

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite