Se montează panouri mobile împotriva inundaţiilor la Vadu Roşca. Localnicii, îngroziţi de o eventuală viitură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panourile vor fi montate pe o lungime de 2 km
Panourile vor fi montate pe o lungime de 2 km

Deocamdată, localitatea nu este în pericol, dar ploile căzute în ultimele ore în zona de munte au produs o creştere a debitului pe râul Putna.

Echipele de la Apele Române Siret, împreună cu autorităţile locale şi cele ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, au început să monteze panouri mobile, pe o lungime de circa 2 km, pentru apărarea localităţii Vadu Roşca, aflate la confluenţa Putnei cu Siretul.

Măsurile au fost luate pentru atenuarea undelor de viitură în vederea preluării mai rapide a debitelor înregistrate, în ultimele zile, pe râul Putna.

Oamenii sunt îngroziţi de o viitoare viitură care ar face prăpăd în urma ei, aşa cum s-a întâmplat în 2005, când la vadu Roşca au murit 8 oameni şi toate cele 400 de case din sat au fost acoperite de ape.

"Menţionăm faptul că nivelurile râului Putna, la staţia hidrometrică Mirceşti, au depăşit cu 3 cm pe cele istorice înregistrate în anul 2005  în acumulările Călimăneşti şi Movileni, a fost stocat un volum de 15 milioane de mc de apă, rezultat din debitele înregistrate, în ultimele zile, pe râul Siret şi afluenţii săi", potrivit unui anunţ al  Apelor Române.

Vă mai recomandăm:

Pompierii continuă să scoată apa din gospodăriile din Bilieşti. DJ204D rămâne închis FOTO VIDEO

Ce pagube sunt în Vrancea după inundaţiile din ultimele zile. Bilieşti, cea mai afectată localitate

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite