Peripeţia unor turişti care s-au luat după indicaţiile Google Maps. Au ajuns cu maşina într-un şanţ

0
0
Jandarmii i-au ajutat pe turişti să îşi scoată maşina din şanţ FOTO IJJ Bacău
Jandarmii i-au ajutat pe turişti să îşi scoată maşina din şanţ FOTO IJJ Bacău

Doi turişti s-au rătăcit pe un drum forestier din vecinătatea staţiunii Slănic Moldova, judeţul Bacău, folosind informaţiile furnizate de Google Maps. În cele din urmă, au ajuns cu maşina într-un şanţ şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor montani pentru a-i salva.

Cei doi turişti au plecat, luni, 25 aprilie, cu un autoturism către staţiunea Slănic Moldova, unde erau aşteptaţi de nişte prieteni. 

Au ales o scurtătură, mai exact un drum forestier, folosind Google Maps, o aplicaţie de localizare instalată pe telefonul mobil. 

După lăsarea întunericului, şoferul a nimerit cu maşina într-un şanţ, iar autoturismul a rămas suspendat.

În aceste condiţii, prietenii celor doi au cerut sprijinul autorităţilor. 

Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic Moldova au intervenit şi i-au găsit pe cei doi la aproximativ 10 kilometri de staţiunea Slănic Moldova.

Oamenii legii i-au ajutat să repună maşina pe drum, după care i-au însoţit până au ajuns în staţiune, la unitatea de cazare.

„Jandarmii montani recomandă turiştilor care vor alege ca destinaţie zona montană a judeţului să ţină cont de atenţionările meteorologice emise, să se informeze cu privire la starea drumurilor, a traseelor care urmează să fie abordate, să fie echipaţi corespunzător şi să nu plece singuri la drum. În cazul apariţiei unei situaţii de dificultate sau de risc la adresa integrităţii, sănătăţii sau a vieţii solicitaţi ajutor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi nu părăsiţi zona pentru a nu îngreuna localizarea”, îi sfătuiesc jandarmii băcăuani pe turiştii care călătoresc în zonă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum arată o cameră de hotel distrusă de clienţi. „Turist în România… S-au întors valorile acasă…” | VIDEO

Juristul de la ANAF care a pus satul natal pe harta turistică a României. Artiştii primesc cazare gratuită

Mai multe - Bacău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite