Momentul în care un șofer băut și cu permisul suspendat o rupe la fugă cu polițiștii pe urmele lui VIDEO

0
Publicat:

Conducătorul auto făcuse schimb de locuri cu pasagerul din dreapta. Când polițiștii l-au luat la întrebări pe cel de la volan, șoferul a luat-o la fugă, în încercarea de-a scăpa de răspunderea penală.

Polițiștii fug după șofer FOTO bacau.net
Polițiștii fug după șofer FOTO bacau.net

Incident aiuritor pe DN 2G, în comuna băcăuană Mărgineni. Luni, 22 august, polițiștii din cadrul Compartimentului de Ordine Publică Bacău au prins în flagrant un conducător auto, de 52 de ani, din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe drumul național amintit.

La momentul opririi, bărbatul a trecut pe scaunul din dreapta față al autovehicului. Pe imaginile surprinse de camera de bord a unui autovehicul oprit în spatele mașinii verificate de polițiști (video atașat - SURSA: Ovidiu Puiu) se observă cum bărbatul de 52 de ani o ia la fugă, iar după câteva momente de nedumerire, oamenii legii pornesc în urmărirea lui.

La scurt timp, polițiștii l-au prins și imobilizat pe bărbat, acesta fiind  condus la sediul poliției pentru audieri.

Din verificări a rezultat faptul că băcăuanul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat că avea o alcoolemie de 0, 52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele acestuia pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis și sub influența alcoolului.

Dare de mită și amenințare după ce schimbat locul la volan cu nevasta

Incidentul nu este singular. Curtea de Apel Galați l-a condamnat pe un gălățean, Gheorghe Munteanu, la 3 ani şi 8 luni de închisoare, la care se adaugă şi un rest de pedeapsă de 443 de zile, pentru conducere a unui autovehicul fără permis şi dare de mită.

Individul a fost surprins de poliţişti la volanul unei maşini, deşi nu avea carnet de conducere, moment în care a devenit violent şi a ameninţat doi bătrâni cu moartea doar pentru că fuseseră martori când a schimbat locul cu soţia sa pentru a scăpa de răspunderea penală. Incidentul s-a petrecut pe 08.08.2015, când o patrulă de Poliţie l-a depistat pe individ într-o localitate din judeţul Galaţi (pe DN25, între Galaţi şi Tecuci) în timp ce rula cu 80 de kilometri pe oră.

Oamenii legii i-au făcut semn şoferului să tragă pe dreapta, dar acesta a refuzat, astfel că poliţiştii au pornit în urmărirea lui. Gheorghe Munteanu  a  continuat să conducă maşina pentru a ieşi din raza vizuală a oamenilor legii,  după care a schimbat locul cu soţia sa, Georgiana Munteanu. Poliţiştii observaseră însă cine era la volan şi, în plus, la momentul când şoferul de ocazie a schimbat locul cu soţia sa, doi bătrâni au observat scena.

După ce şi-a dat seama că nu are cum să scape, Gheorghe Munteanu a încercat să îi mituiască pe poliţişti, oferindu-le 100 de euro, iar apoi 150 de euro. ”Închizii ochii şi mata”, a sunat replica acestuia. Când a văzut că tentativa de mituire nu a funcţionat, Gheorghe Munteanu a trecut la ameninţări. ”Vezi moşii ăştia de aici? Diseară le dau foc la moşi! Vrei să vezi? Păi vrei să vezi”, i-a ameninţat individul pe bătrânii care asistaseră fără să vrea la scena cu schimbatul locurilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite