Șofer prins circulând cu 190 km/h imediat după ce i-a fost suspendat permisul pentru viteză excesivă

0
Publicat:

Duminică, 21 august, în jurul orei 19,00, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău a depistat pe DN 2-E 85, în interiorul localității Dumbrava, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din comuna Agăș, care rula cu viteza de 114 km/h.

Șoferul surprins cu viteză excesivă FOTO IPJ Bacău
Șoferul surprins cu viteză excesivă FOTO IPJ Bacău

„Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. La scurt timp, în afara localității Dumbrava, tânărul a fost din nou depistat la volanul autoturismului circulând cu viteza de 190 de km/h”, spun reprezentanții IPJ Bacău.

Polițiștii l-au sancționat contravențional cu amendă în  valoare de 2.175 de lei și i s-a eliberat dovadă fără drept de circulație, fiindu-i suspendat permisul de conducere pentru încă 4 luni.

O viteză mai mare cu 5 km/h dublează riscul de accidente

Polițiștii spun că o viteză mai mare cu 5 km/h dublează riscul de producere a unor accidente rutiere. Astfel, în oraș, o viteză de 80 de km/h înseamnă un astfel de risc de patru ori mai mare.

„Distanțele de reacție, de frânare și de oprire sunt direct proporționale cu viteza. Fiecare 5 km/h peste limita admisă dublează șansele de a fi rănit într-un accident rutier. Spre exemplu, la 65 km/h, șansa de a avea un accident cu răniți se dublează. Riscul este de 4 ori mai mare la 80 km/h”, a explicat agentul principal Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov.

Pentru șoferi este foarte important să ia în calcul toate detaliile: condițiile de drum, precum și modul în care se comportă ceilalți participanți la trafic. Extrem de important este ca, atunci când urcă la volan, conducătorul auto să fie odihnit.

Consumul de alcool și de substanțe interzise duce la scăderea vigilenței, reducerea abilității de a urmări obiecte aflate în mișcare, o viteză de reacție scăzută în situații de urgență, scăderea concentrării, probleme de percepție, reducerea abilității de a menține poziția în bandă și de a frâna corespunzător, pierderi majore de echilibru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite