Fermierii din Cipru au aruncat tone de lapte şi au aprins baloţi de fân, în semn de protest faţă de preţurile ridicate pentru hrana animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

În semn de protest faţă de preţurile ridicate şi problemele lor de producţie, fermierii din Cipru au aruncat miercuri tone de lapte şi au aprins baloţi de fân în faţa palatului prezidenţial din capitala Nicosia, notează Reuters.

Aproximativ 300 de fermieri, unii dintre ei conducând cisterne de lapte, au sosit miercuri într-un convoi în centrul oraşului, unde au vărsat lapte pe asfalt şi au dat foc fânului amplasat în faţa intrării principale, potrivit Mediafax.

Crescătorii de capre şi oi spun că principala problemă este nerespectarea reglementărilor privind producţia de brânză halloumi i-a lăsat cu o cantitate foarte mare de lapte pe care nu îl pot vinde sau utiliza. Pentru ei, o altă problemă o reprezintă preţurile ridicate pentru hrana animalelor.

protest fermieri nicosia cipru 18 mai 2022 foto epa efe

Brânza halloumi, un export cipriot apreciat, nu mai poate fi produsă şi comercializată sub această denumire în nicio altă ţară deoarece anul trecut a primit de la Uniunea Europeană statutul de denumire de origine protejată (DOP). 

Un reprezentant al preşedinţiei cipriote a declarat că fermierii vor primi despăgubiri până la sfârşitul acestei luni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite