Doi români s-au cățărat în biroul angajatorului din Austria și au furat 60.000 de euro

0
Publicat:

Cei doi bărbați, în vârstă de 21 de ani, au pătruns în biroului angajatorului printr-o fereastră și au sustras 60.000 de euro și mai multe dispozitive electronice. Au fost reținuți și vor fi extrădați în Austria.

Hoții au pătruns în biroul angajatorului prin escaladarea unei ferestre FOTO arhivă Adevărul
Hoții au pătruns în biroul angajatorului prin escaladarea unei ferestre FOTO arhivă Adevărul

Doi tineri, în vârstă de 21 de ani, dați în urmărire națională și internațională de autoritățile din Austria, au fost prinși în comuna Ungureni, județul Bacău, de polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, în colaborare cu polițiștii din cadrul Secţiei 8 Rurală Buhoci.

Cei doi erau căutați pentru comiterea unei infracţiuni de furt calificat, fiind acuzați că au escaladat fereastra în biroul angajatorului lor, din localitatea Wels – Austria, de unde au sustras suma de 60.000 de euro, precum şi mai multe dispozitive electronice - potrivit IPJ Bacău.

Suspecții de furt au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Pătrundea în apartamente prin escaladarea imobilelor

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de furt calificat în formă continuată, fiind suspectat de spargerea a cinci apartamente din Brăila în doar o săptămână. După cinci luni de la comiterea mai multor spargeri de locuinţe în Brăila, poliţiştii au reuşit să îl identifice pe autor.

„În perioada 17.10.2018-24.10.2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la diferite intervale de timp, prin escaladare şi efracţie, pe timp de noapte, inculpatul Robert-Ștefan Codreanu a pătruns, fără drept, în cinci locuinţe de pe raza municipiului Brăila, de unde a sustras bani şi bunuri în valoare de 2.700 de lei. La data de 12.03.2019, inculpatul a fost prins de organele de poliţie, fiind prezentat, la data de 13.03.2019, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, care a confirmat măsura preventivă a arestului preventiv, pe o perioadă de 30 zile”, a precizat procurorul de caz.

Hoţul este recidivist, ceea ce înseamnă că noua sancţiune penală la care va fi condamnat acum se va contopi cu restul de pedeapsă care rămăsese de executat la momentul eliberării condiţionate.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite