Microbuz intrat în spatele unui TIR oprit pe E85. Şapte persoane au fost rănite în accident

0
Publicat:

Şapte victime au fost transportate la spital, în urma unui accident produs pe drumul european E85, în judeţul Bacău. În total, 15 persoane au avut de suferit în impactul dintre microbuz și TIR.

Jumătatea din partea din față a microbuzului a fost strivită în urma impactului cu TIR-ul FOTO ISU
Jumătatea din partea din față a microbuzului a fost strivită în urma impactului cu TIR-ul FOTO ISU

Accidentul a avut loc marți, 7 februarie, în comuna băcăuană Cleja, satul Valea Mică, unde un microbuz a izbit violent remorca unui TIR care circula în faţa sa.

În urma coliziunii, 13 persoane sunt rănite, însă în cazul a şapte dintre ele a fost nevoie să fie preluate de echipajele medicale şi duse la spital.

În urma evenimentului, jumătate din partea din faţă a microbuzului a fost distrusă. Conform ISU Bacău, la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie, inclusiv ambulanţa de Terapie Intensivă mobilă.

Primele verificări ale poliţiştilor arată că accidentul a avut loc deoarece şoferul TIR-ului oprise autovehiculul pe acostamentul drumului pentru a face o reparaţie, iar cel al microbuzului nu a ocolit autotrenul.

Microbuzul făcea curse regulate pe relaţia Bacău-Sascut şi circula dinspre Bacău. 

Medicii și pompierii au transportat răniții la spital FOTO ISU Bacău
Medicii și pompierii au transportat răniții la spital FOTO ISU Bacău

Traficul pe drumul european E85 a fost blocat zeci de minute în zona accidentului.

E85 - „drumul morții”

Drumul european E85 este unul din cele mai circulate din Moldova, iar accidentele rutiere grave au intrat practic în cotidian.

Un alt accident rutier soldat cu victime a avut loc pe 13 aprilie 2022, între comunele băcăune Răcăciuni şi Cleja. Pompierii au intervenit atunci cu mai multe maşini.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite în urma unei alte coliziuni frontale între patru autoturisme. 

„La sosirea forţelor de intervenţie s-a constatat că în accident sunt implicate patru autoturisme. În urma coliziunii  dintre acestea au rezultat 7 victime (3 decedate, 3 care au fost preluate de echipajele SAJ, iar una dintre ele nu prezintă traumatisme grave şi, momentan, refuza transportul la spital)", transmiteau atunci reprezentanții ISU Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite