Bebeluș răpit de tată, pentru a-și forța concubina să se întoarcă la el. Judecător: „Copil transformat în obiect”

0
Publicat:

Un bărbat din Bacău a fost condamnat la închisoare pentru că și-a răpit copilul ca să își convingă concubina să reia relația cu el. Rudele lui au forțat-o să dea o declarație falsă la notariat, prin care ea își retrăgea plângerea penală.

Bebelușul a fost recuperat de polițiști FOTO arhivă Adevărul
Bebelușul a fost recuperat de polițiști FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Bacău l-a condamnat în 30 ianuarie pe Georgel Năstruț, un bărbat din localitate, la 4 ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Decizia instanței nu este definitivă.

Individul a șocat comunitatea din localitatea Satu Nou, județul Bacău, în ziua de 15 august 2021, când a venit la locuința fostei sale concubine, pentru a o convinge să reia relația cu el. Tânăra, în vârstă de 24 de ani, era sătulă de bătăile și amenințările concubinului său și nu a vrut să se mai întoarcă la acesta.

Furios din cale afară și beat, individul i-a sucit la spate mâna fratelui mai mic al fostei iubite, în vârstă de 11 ani, și l-a lovit cu palmele peste față, apoi s-a luptat cu tatăl acesteia, pentru ca în final să smulgă bebelușul de 10 luni din mâinile bunicii și să fugă cu o mașină în care îl așteptau doi amici.

Tânăra a sunat la 112 și a anunțat răpirea, iar polițiștii au identificat și au oprit mașina în trafic. Bebelușul a fost dus la Spitalul de pediatrie din Bacău pentru ca medicii să verifice dacă a suferit vreun traumatism, iar seara mama lui l-a luat acasă.

Forțată să își retragă plângerea

Tatăl copilului a negat permanent că l-ar fi răpit, susținând că mama lui i l-a dat de bunăvoie. La dosar a fost depusă și o declarație notarială semnată de mama copilului, prin care își dădea acordul să își retragă plângerea depusă la Poliție. Polițiștii au stabilit ulterior că declarația respective fusese dată sub amenințarea că își va pierde copilul.

„Notarul a întrebat-o unde stă și dacă este de acord să își retragă plângerea față de Georgel Năstruț, a declarat că a fost de acord să își retragă plângerea, deoarece îi era și încă îi este frică să nu își piardă copilul și a semnat acea declarație”, au stabilit anchetatorii.

„S-a folosit de copil”

Ulterior, a fost audiată și o altă persoană apropiată familiei fetei, care a declarat că a fost contactat telefonic de către tatăl acesteia, care i-a povestit că atât el, cât și fiica sa au fost determinați de familia fostului concubin să își retragă plângerea.

Martorul a declarat că persoanele care au dus-o la notar pe tânără au profitat de faptul că aceasta nu știe să citească și a fost manipulată și constrânsă să declare ce a vrut familia fostului său concubin.

„A transformat bebelușul într-un obiect, folosindu-se de acesta și nicidecum nu a acționat pe baza unor relații naturale de afecțiune. Nu avea hrană pentru copil, nu avea schimburi, nu avea scutece, nu avea medicamente, nu avea nimic necesar. A acționat dintr-un imbold de moment, la beție, dorind să dea o lecție concubinei sale și familiei acesteia, reușind doar să alerteze astfel Poliția județului Bacău, care a emis alerta de răpire copil”, este concluzia instanței de judecată.

Magistrații au decis că este necesară încarcerarea bărbatului, pentru ca „scopul preventiv și educativ“ al pedepsei să poată fi atins.

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri