Meșterul „Dorel” a pus opritoare pe mijlocul unor trotuare distruse. Se întâmplă la Bacău, orașul „popicelor” FOTO

0
Publicat:

În fața sediului Poliției Locale Bacău, aflat lângă Insula de Agrement, Primăria a montat popice pe trotuarele găurite de timp, astfel încât acum nici pietonii nu mai au pe unde merge.

Popicele din fața Poliției Locale Bacău au devenit virale pe siteurile de socializare
Popicele din fața Poliției Locale Bacău au devenit virale pe siteurile de socializare

De altfel, întreg orașul s-a umplut cu popice, unele de peste un metru înălțime, montate des, pentru a proteja bicicliștii.

Bacăul s-a transformat într-un șantier, în care se lucrează haotic, pe proiectele cu finanțare europeană obținută din 2019, care a fost pierdută, însă, deoarece au fost implementate tardiv.

Până la sfârșitul anului trecut, când s-au făcut ultimile plăți pe Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, orașul trebuia să aibă 27 de kilometri de pistă de biciclete, un sistem de monitorizare a traficului dar și o pasarelă peste strada principală Mărășești, din Parcul Cancicov, spre bazele sportive.

Până în prezent niciun proiect cu fonduri europene nu a fost recepționat, în unele cazuri șantierele sunt părăsite și potrivit propriilor situații, Primăria Bacău a pierdut aproximativ 60% din fondurile europene din proiecte, adică 30 de milioane de euro. Dacă până la finalul acestui an șantierele nu vor fi închise, municipalitatea va returna și banii atrași până la sfârșitul anului 2023.

În mod inexplicabil, constructorii au montat peste tot popice, dese și în unele situații foarte înalte. Abia după ce nemulțumirea conducătorilor auto a ajuns pe site-urile de socializare, edilul a dat vina pe constructor, deși lucrările ar fi trebuit să fie monitorizate, pas cu pas, de responsabilii Primăriei Bacău, plătiți cu sporuri de mii de euro pentru activitatea avută în implementarea proiectelor cu finanțare europeană.  

„Constructorul s-a grabit si i-a montat fără avizul Poliției. Îi va schimba cu unii mai mici”, a spus Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite