Amenajare urbanistică de tot râsul la Bacău: băncile din stațiile de autobuz, montate cu spatele la stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În loc să fie montate cu fața la stradă, băncile au fost puse invers, iar băcăuanii care așteaptă autobuzul trebuie să stea cu spatele către stațiile unde opresc mijloacele de transport, ceea ce este nefiresc.

În stații, băcăuanii așteaptă autobuzul cu spatele FOTO Neculai Gafiuc
În stații, băcăuanii așteaptă autobuzul cu spatele FOTO Neculai Gafiuc

Totul s-a făcut pe un proiect pe fonduri europene, iar concretizarea este cel puțin ciudată, fără logică.

Sute de băcăuani au reacționat față de această situație, iar pe rețelele de socializare a ieșit iureș. Oamenii sunt revoltați de aberațiile administrative, care se țin lanț la Bacău. Recent au apărut stâlpi în plină stradă sau pe mijlocul trotuarelor, care și așa s-au înjumătățit ca dimensiune, după ce au fost amenajate pistele de biciclete.

„Da, mulțumim pentru promovare. Sper ca nu vrea nimeni ca băncile sa fie orientate invers. E ca și cum am pune o bancă la marginea străzii, ca atunci când te ridici de pe bancă să calci direct în fata mașinilor.”-justifică primarul USR Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, care deseori scrie cu greșeli gramaticale și fără diacritice.

Iar reacțiile băcăuanilor nu s-au lăsat așteptate. „Stanciu-Viziteu Lucian, înainte de a afirma ,,că nu vrea nimeni" ar fi bine sa citiți și comentariile celor de pe grup, sau considerați ca toți băcăuanii inteligenți s-au adunat pe grupul dumneavoastră, unde vă felicită de mama focului atunci când faceți reclame la adidași, cafea, ciorbă cozonaci și covrigi”, i-a replicat Gafiuc Neculai, cu trimitere la campania edilului „Made în Bacău”.

Stratula Dumitru-Cristinel: „Stanciu-Viziteu Lucian, autobuzul circulă pe trotuar la Brăila?”, cu trimitere la faptul că primarul este de loc din Brăila.

Cătălin Barzaghideanu, la o altă postare despre controversatul proiect: Domnule primar, iată că ați avut posibilitatea să răspundeți la o postare a „unui domn Gafiuc" și ce ați scris într-un alt comentariu, la o altă postare, este doar una din minciunile cu care deja ne-ați obișnuit.”

Stâlpi pe stradă sau în mijlocul trotuarelor. S-au pus rulouri de gazon și flori pe zăpadă și ger

Proiectele pentru amenajarea pistelor de bicicletă, pentru crearea unui pasaj de traversare a străzii principale a Bacăului, de realizare a unui sistem de monitorizare a traficului, ș.a. au fost implementate tardiv de actuala administrație, condusă de Lucian Daniel Stanciu Viziteu, chiar dacă finanțările, de aproape 48 de milioane de euro, au fost obținute încă din 2019, când primar era Cosmin Necula.

Administrația instalată în 2020 (USR-PNL-PLUS), măcinată de lupte interne, a făcut cu întârziere procedurile (avizare, lansare licitații), astfel încât s-au pierdut mai bine de doi ani până la începerea efectivă a lucrărilor.

Banii europeni vin pe exercițiul bugetar POR 2014-2020 și singurele plăți se mai fac până la finalul anului 2023. Potrivit estimărilor, datorită inacțiunii edililor se vor pierde aproximativ 30 de milioane de euro, bani neatrași și nedecontați în proiecte. Acesta este și motivul pentru care se lucrează haotic, indiferent de vremea de afară. Se vopsește pe ploaie, s-au pus rulouri de gazon și flori, când temperaturile erau cu minus.

„30 de milioane de euro este suma pierdută de primarul Lucian Stanciu Viziteu din fondurile europene pe care Bacăul le-a avut la dispoziție până la 31 decembrie 2023! Asta ne-a ascuns până acum, asta a încercat să aprobe la umbra sărbătorilor: o gaură de 30 de milioane de euro neabsorbite municipiul Bacău din POR 2014-2020. Au fost câteva zile lungi în care a fost nevoie să facem 4 ședințe pentru a avea dimensiunea clară a dezastrului duetului Viziteu-Piștea, cei care și-au asumat gestionarea tuturor fondurilor europene municipale fără să implice viceprimarii”, a declarat viceprimarul Cristian Ghingheș.

Stâlp în mijlocul trotuarului FOTO Florin Romaniuc
Stâlp în mijlocul trotuarului FOTO Florin Romaniuc

Lipsa de coordonare a șantierelor din partea Primăriei Bacău este evidentă. După ce trotuarele au fost micșorate, făcându-se loc pistelor de bicicletă, în multe locuri, în mijlocul acestora au apărut stâlpi și indicatoare:„Jumătate din trotuar ni l-ați luat dar de ce trebuie să dăm cu capul în indicatoare? Chiar nu puteau fi puse decât în mijlocul trotuarului?”, se întreabă Florin Romaniuc, pe Facebook, demonstrând cele spuse cu o fotografie.

Și pe strada din centrul Bacăului a apărut un stâlp, chiar pe trecerea de pietoni. Situația a fost semnalată chiar de prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel, care a remarcat ironic: „Minune de la Dumnezeu: a răsărit un stâlp în mijlocul drumului la trecerea de pietoni de la Luceafărul.  Somn uşor, Primăria Bacău!”

stâlp montat pe mijlocul străzii FOTO Lucian Bogdănel jpg
BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite