Liceenii știu să acorde primul-ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii băcăuani au participat, ieri, la faza județeană a concursului „Sanitarii Pricepuţi", organizat de Crucea Roșie, cu sprijinul Primăriei Bacău și Consiliului Local Bacău.

Zece echipe s-au calificat la faza finală. Conform regulamentului de desfășurare, echipajul fiecărui liceu ( format din cinci membri și o rezervă) a avut de susținut proba teroretică și o probă practică unde au fost demonstrate deprinderile și manevrele de prim ajutor. Locul I a revenit Colegiului Național Vasile Alecsandri - profesor îndrumător Ionela Tuduriu. Membrii echipei au fost premiați cu câte o sută de lei. Următoarele locuri, răsplătite și ele cu premii în bani, au revenit Colegiului Național Ferdinand I (prof.Simona Mocanu), Colegiului Tehnic Ion Borcea din Buhuși (prof.Camelia Bârlădeanu), iar mențiunile, Colegiului Gheorghe Vrănceanu (prof.Doru Leonte) și Colegiului Mihai Eminescu (prof.Dumitru Ghersimescu).

Potrivit directorului filialei Bacău a Crucii Roșii, Dan Babliuc, valoarea totală a premiilor a fost de 1900 de lei, iar obiectivele principale ale concursului au fost însuşirea cunoştinţelor despre acordarea corectă a primului ajutor de bază, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă și comunicarea unor noţiuni privind adoptarea unui mod de viaţă sănătos. 

Demarat în anul 1962, Concursul pentru Sănătate şi Prim-Ajutor „Sanitarii Pricepuţi" este singurul concurs de acest gen care se desfăşoară în şcolile şi liceele din România, bucurându-se de interes din partea elevilor şi a profesorilor. Parteneri la organizarea manifestării au fost Inspectoratul Școlar, Palatul Copiilor și Casa Corpului Didactic Bacău .

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite