Dumitru Sechelariu, nevinovat în dosarul “şpagă la magistraţi pentru Transport Public”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Sechelariu
Dumitru Sechelariu

Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, acţionar şi consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacău, a fost achitat în dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Bacău în care procurorii DNA îl acuzau de cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar, sub aceeaşi acuzaţie, Iuliean Şutu, director al societăţii, a fost condamnat la doi ani cu suspendare.

Scandalul a început în urmă cu doi ani şi potrivit rechizitoriului din februarie 2010, Sechelariu i-a oferit lui Iuliean Şuţu 77.400 de lei, "în scopul cumpărării influenţei a doi denunţători, pentru ca aceştia din urmă să intervină pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bacău, membri ai completului de judecată învestit cu soluţionarea unui litigiu comercial în care era implicată SC Transport Public SA Bacău, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile firmei la care inculpatul Sechelariu Dumitru era acţionar".

La acel moment, societatea comercială băcăuană se afla în negocieri cu Kaufland în legătură cu tranzacţionarea unui teren pentru care se plătise un avans, însă Primăria municipiului Bacău a contestat în instanţă dreptul de proprietate al societăţii asupra terenului.

Sechelariu primise deja pentru teren un acont de 2,5 milioane de euro de la compania Kaufland, urmând, ca la parafarea definitivă a contractului, să mai primească încă o diferenţă de 5.5 milioane de euro.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ!

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite