Cum a fost întârziată reparaţia străzilor din municipiul Bacău printr-o contestaţie. Gropile din asfalt vor fi astupate până la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi lucrările pentru reparaţia străzilor din municipiul Bacău au fost programate încă din luna ianuarie, o contestaţie a blocat mai bine de o lună începerea lucrărilor. Societatea Conextrust, deţinută de omul de afaceri Viorel Rusu, a cerut reevaluarea ofertelor firmelor S.C. BLOC BAC S.R.L. şi S.C. Geancons S S.R.L. şi anularea licitaţiei. Contestaţia a fost respinsă de CNSC pe 20 aprilie.

Lucrările pentru întreţinerea şi reparaţia zecilor de străzi pline de gropi din municipiul Bacău au fost amânate de o contestaţie depusă de una firmele participante la licitaţia organizată de Primăria Bacău. 

Ofertele au fost depuse în perioada 13 ianuarie-2 februarie iar evaluarea tehnică şi financiară a durat până la finalul lunii martie. Licitaţia a fost adjudecată de firma Bloc Bac SRL din Bacău, aceeaşi firmă care a realizat şi ridicarea la nivel a canalelor de pe mai multe străzi din municipiu. 

Pe 30 martie, firma Conextrust a formulat contestaţie faţă de decizia Primăriei Bacău la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Firma deţinută de controversatul afacerist Viorel Rusu, care se află în litigiu cu Municipiul Bacău, parte prejudiciată în dosarul în care acesta este inculpat,  a solicitat „anularea în tot a actelor atacate, precum şi obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertelor tehnice şi financiare depuse de S.C. BLOC BAC S.R.L. şi S.C. GEANCONS S.R.L.“.

Pe 12 aprilie, Sc Bloc Bac SRL a înaintat cererea de intervenţie, prin care solicită admiterea acesteia, respingerea contestaţiei  SC Conextrust ca nefondată, constatarea legalităţii deciziei de desemnare a ofertei depusă de societatea sa drept câştigătoare a procedurii de atribuire şi menţinerea acestei decizii. 

Pe 20 aprilie, CNSC dă dreptate firmei câştigătoare a licitaţiei organizată de Primăria Bacău şi respinge contestaţia depusă de Conextrust. Faţă de această decizie se putea face plângere în instanţă în 10 zile. „Din câte ştim, nu s-a făcut plângere faţă de decizia CNSC. În aceste condiţii, sper ca începând de săptămâna viitoare să înceapă lucrările. Prin acest contract vor fi plombate şi reparate toate străzile din municipiu până la finalul verii“, a precizat primarul Cosmin Necula pentru ziarul Adevărul.
Potrivit anunţului de organizare a licitaţiei, Primăria Bacău a pus iniţial la bătaie aproximativ 1,5 milioane de lei, dar lucrările au fost adjudecate cu aproximativ 1,3 milioane de lei.


Firma Bloc Bac va avea de făcut lucrări de întreţinere şi reparaţii a străzilor din municipiul Bacău, care vor consta din : plombări cu mixtură la cald pe o suprafaţă de 14.000 mp şi plombări cu mixtură stocabilă pe o suprafaţă de 5.853 mp, ş.a.


 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite