Cod galben în judeţul Bacău. Temperaturi record până la sfârşitul săptămânii. Cu ce recomandări şi soluţii vin autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Bacău sunt anunţate temperaturi de până la 37 de grade în următoarele zile. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat cod galben pentru judeţul Bacău şi judeţele din estul şi centrul ţării şi cod portocaliu pentru cea mai mare parte din România.

Autorităţile băcăuane avertizează asupra posibilelor efecte ale caniculei şi a lipsei de precipitaţii. Dacă persoanele în vârstă şi cele cardiace sunt sfătuite de autorităţile din domeniul sănătăţii publice să stea acasă, la umbră, şi să evite expunerea la soare, pompierii avertizează că temperaturile ridicate şi lipsa de precipitaţii pot duce la incendii devastatoare.
În următoarea perioadă va fi monitorizată situaţia calităţii apei, a nivelului din fântâni şi în diferite locaţii populaţia va primi gratuit apă potabilă. Punctele de prim ajutor pentru cei însetaţi vor fi stabilite în farmacii, primării, gări, teatre, lăcaşe de cult, ş.a. Vemea caniculară creşte semnificativ riscul producerii unor incendii de proporţii.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene“ a transmis, în conformitate cu cadrul legal, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă următoarele recomandări şi obligaţii:

Recomandări pe timp de caniculă
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite