METEO Vreme caniculară în majoritatea regiunilor ţării, până pe 10 august. Posibile averse, local, după 7 august

0
0
Vremea, caniculară în majoritatea regiunilor FOTO Adevărul
Vremea, caniculară în majoritatea regiunilor FOTO Adevărul

Vremea se va menţine caniculară în majoritatea regiunilor ţării până în jurul datei de 10 august, cu temperaturi ce vor continua să crească în următoarele zile până la 40 de grade Celsius în unele regiuni, probabilitatea de apariţie a averselor şi instabilităţii atmosferice fiind în creştere, în anumite zone, după data de 7 august.

În Banat, în prima săptămână de prognoză, temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de 35 de grade până la 40 de grade, caracterizând o vreme caniculară în toată regiunea, în timp ce minimele termice se vor situa în medie între 18 şi 22 de grade. Începând cu data de 7 august valorile termice medii vor scădea uşor, cele maxime de la 38 la 33 de grade, iar cele minime de la 20 la 17 grade, însă până în jurul datei de 10 august, local, vremea încă se va menţine caniculară. Probabilitatea de apariţie a ploilor slabe va fi extrem de mică, în special în zona înaltă de relief, şi doar începând cu data de 7 august.

Temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară şi treptată şi în Crişana, începând din 31 iulie şi până pe 6 august, de la valori medii de 35 de grade până la 39 de grade, caracterizând o vreme caniculară în toată regiunea, în timp ce minimele termice se vor situa în medie între 16 şi 21 de grade. Din data de 7 august valorile termice medii vor scădea uşor, cele maxime de la 39 la 32-31 de grade până spre sfârşitul intervalului de prognoză, iar cele minime de la 21 la 16 grade, însă până în jurul datei de 10 august, local, vremea încă se va menţine caniculară. Din data de 7 august probabilitatea de apariţie a averselor şi fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice va fi în creştere.

În Transilvania, în prima săptămână temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de 32 de grade, până în jurul a 36 de grade, caracterizând o vreme caniculară în cea mai mare parte a regiunii, în timp ce minimele termice se vor situa în medie între 13 şi 18 grade. Apoi, valorile termice medii vor scădea uşor, cele maxime de la 36 la 30 de grade, iar cele minime de la 18 la 14 grade. După data de 6 august va creşte probabilitatea de apariţie a averselor şi fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice.

Şi în Maramureş temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară şi treptată, în prima săptămână, de la valori medii de 33 de grade până în jurul a 37 de grade, caracterizând o vreme local caniculară, în timp ce minimele termice se vor situa în medie între 15 şi 19 grade. Apoi, valorile termice medii vor scădea uşor, cele maxime de la 37 la 30 de grade, iar cele minime de la 18 la 14 grade, dar vremea încă se va menţine călduroasă. Din 7 august va creşte probabilitatea de apariţie a averselor şi fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice.

În Moldova temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de 32 de grade în data de 31 iulie, până la 37 de grade la sfârşitul primei săptămâni, caracterizând o vreme caniculară în mare parte a regiunii, în timp ce minimele termice se vor situa în medie între 15 şi 20 de grade. Apoi, valorile termice medii vor scădea uşor, cele maxime de la 36 la 30 de grade, iar cele minime de la 20 la 16 grade, dar vremea încă se va menţine călduroasă. Începând cu data de 7 august probabilitatea de apariţie a averselor şi fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice va creşte.

Vremea va fi călduroasă pe parcursul aproape întregului interval în Dobrogea şi se vor înregistra în medie temperaturi maxime cuprinse între 29 şi 34 de grade, iar în perioada 3 — 7 august în partea continentală vor fi şi valori diurne de peste 35 de grade. În cele două săptămâni, minimele termice vor avea valori medii cuprinse între 18 şi 23 de grade, nopţile cele mai calde fiind estimate pentru perioada 4 — 9 august. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă.

În Muntenia, temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de 32 de grade în data de 31 iulie, până la 37-38 de grade, la sfârşitul primei săptămâni, caracterizând o vreme caniculară. Minimele termice se vor situa în medie între 16 şi 20 de grade. Apoi, valorile termice medii vor scădea uşor, cele maxime de la 38 la 33 de grade, iar cele minime de la 20 la 17 grade, însă până în jurul datei de 10 august, local, vremea încă se va menţine caniculară. După data de 6 august vor fi posibile ploi slabe, în special în zona înaltă de relief.

În Oltenia, temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de 33 de grade în data de 31 iulie, până la 38-39 de grade, la sfârşitul primei săptămâni, caracterizând o vreme caniculară în mare parte a regiunii, în timp ce minimele termice se vor situa în medie între 17 şi 22 de grade. Apoi, deşi valorile termice medii vor scădea uşor, cele maxime de la 39 la 33 de grade, iar cele minime de la 22 la 17 grade, local vremea încă se va menţine caniculară. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă.

La munte, vremea va fi caldă în tot intervalul, dar cu precădere în prima săptămână când se vor înregistra în medie temperaturi maxime cuprinse între 21 şi 26 de grade şi minime între 12 şi 16 grade. Începând cu data de 7 august vor apărea aversele şi fenomenele asociate instabilităţii atmosferice.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri