Camere video pentru "Comunităţi Rurale în Siguranţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bilanţul proiectului de monare a camerelor video
Bilanţul proiectului de monare a camerelor video

Prin acest proiect se urmăreşte diminuarea fenomenului infracţional în opt comune din judeţul Bacău, arondate la Secţia 1 Poliţie Rurală.

Concret, sunt montate camere de luat vederi în zonele cu potenţial de risc.

Activităţile ce au avut loc până în prezent în cadrul proiectului au fost evaluate joi, 31 ianuarie, la sediul primăriei Mărgineni din judeţul Bacău.

Infracţiunile comise în localităţile în care s-au montat camere de luat vederi (Hemeiuş, Nicolae Bălcescu şi Mărgineni) au fost soluţionate cu identificarea autorilor în cel mult două zile, în timp ce infracţiunile comise în localităţi în care nu sunt montate camere de luat vederi care să supravegheze traficul rutier, autorii sunt identificaţi mai greu, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Bacău.

Tuluc crede că infractorii fug de camere

Această operativitate facilitată de imaginile stocate prin camerele de luat vederi descurajează fenomenul infracţional, speră comisarul şef al Secţiei 1 a Poliţiei Rurale, Adrian Tuluc.

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia  de Dezvoltare Intercomunitară "Zona Metropolitană" Bacău şi cu susţinerea Instituţiei Prefectului din judeţul Bacău, Consiliului Judeţean Bacău, a Consiliilor Locale şi a secţiilor locale de poliţie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite