VIDEO Primele imagini cu poliţistul care a condus beat şi a accidentat mortal un pieton care traversa regulamentar strada. Şoferul, arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subofiţerul de poliţie din Arad care marţi după-amiază a condus beat şi a accidentat mortal un bărbat care traversa strada regulamentar, pe o trecere de pietoni, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 30 de zile, după ce procurorii au început urmărirea penală pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi ucidere din culpă.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva poliţistului Florin Fodor, subofiţer în cadrul Secţiei 1 Poliţia Urbană din cartierul Vlaicu, din municipiul Arad.

Procurorii au solicitat Judecătoriei Arad arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile  faţă de poliţist, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul de către o persoana aflată sub influenţa alcoolului şi ucidere din culpă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis cererea.

Marţi, subofiţerul în vârstă de 34 de ani a condus beat şi a accidentat mortal un bărbat de 68 de ani care traversa strada regulamentar, pe o trecere de pietoni aflată în faţa unui liceu din centrul municipiului Arad.

Victima traversase pe lângă bicicletă, iar martorii au declarat că autoturismul condus de poliţist s-a apropiat cu viteză şi l-a surprins pe pieton, care a fost aruncat în aer pe o distanţă de aproape 20 de metri. În urma rănilor grave suferite, victima a decedat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu, declarase că şoferul a fost supus testării cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Florin Fodor s-a angajat în Poliţia Arad în 2012 şi era în timpul liber în momentul producerii accidentului, la volanul unui autoturism privat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite