UPDATE Mai multe sticle cu substanţe periculoase au fost abandonte pe DN 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O autospecială pentru intervenţie CBRN (pentru detecţia chimică, nucleară şi de mediu) se îndreaptă în acest moment spre Lipova unde o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că pe marginea drumului sunt abandonate sticle care conţin o substanţă necunoscută.

UDATE: Substanţele găsite în recipiente sunt toxice şi periculoase pentru cei care intră în contact cu acestea. Printre substanţe se află clorura de cobalt sau cianura de fier. Substanţele sunt folosite ca reactivi în laboratoare.

Pompierii au intervenit cu măşti de gaze şi cu un aparat special, care i-a avertizat pe specialişti că flacoanele trebuie manevrate cu grijă. Substanţele găsite vor fi depozitate sub pază în spaţii aerisite într-o unitate militară din Lipova dupa care vor fi  distruse de o firmă specializată. Politiştii au demarat o anchetă în acest caz.  

UPDATE: Substanţe urât mirositoare

Pompierii şi poliţiştii ajunşi la faţa locului au găsit un container cu aproape 200 de flacoane cu substanţe necunoscute având gramajul între câteva sute şi două kilograme.
Acesta a fost găsit la  50 de metri faţă de DN 7 între localităţile Lipova şi Milova. Mirosul din interiorul flacoanelor este unul aspru, puternic, greu de suportat, însă până nu se efectuează analize nu se ştie despe ce este vorba. Urmează ca substanţa să fie ridicată şi dusă într-un loc sigur. 

„Echipa de intervenţie se întreaptă spre DN7 unde între Lipova şi Milova sunt pe marginea şoselei sticle pline cu ceva lichid. Nu se ştie în momentul de faţă despre ce este vorba”, a declarat George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Vom reveni cu amănunte!

Vă mai recomandăm: Peste 600 kilograme de substanţe periculoase, confiscate de poliţişti

VIDEO Norii toxici de fum de la incendiul din Câmpulung conţineau o substanţă extrem de periculoasă

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite