Peste 600 kilograme de substanţe periculoase, confiscate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Substanţele periculoase au fost ridicate de poliţişti
Substanţele periculoase au fost ridicate de poliţişti

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Gorj au confiscate peste 600 kilograme de substanţe periculoase.

Oamenii legii au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor precum şi protecţia mediului. În perioada 22 aprilie - 08 mai, poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuate  controale la 12 agenţi economici care desfăşoară activităţi de comercializare, utilizare şi prestări servicii cu produse de protecţie a plantelor, fiind constatate cinci infracţiuni de nerespectare a regimului substanţelor toxice şi a produselor de protecţie a plantelor.

Peste 500 kilograme de substanţe toxice au fost confiscate de la un agent economic din Bărbăteşti

Poliţiştii au găsit la administratorul unei firme din comuna Bărbăteşti o cantitate de 565 kilograme de substanţe toxice şi produse de protecţia plantelor, care nu erau depozitate corespunzător şi existau riscuri atât pentru mediu cât şi pentru sănătatea populaţiei. „Cantitatea de substanţe toxice şi produse de protecţia plantelor identificată a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, fiind şi lăsată în custodie la Unitatea Fitosanitară Gorj – depozitul de substanţe periculoase. În cauză a fost constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări conform prevederilor Legii nr. 360/2003, privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase şi OUG 195/2005 privind protecţia mediului“, a spus Romina Dochian, purtător de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite