Sute de elevi vor participa la proiectul „Activ pe piaţa muncii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La eveniment au participat zeci de persoane
La eveniment au participat zeci de persoane

ASCENT Group în parteneriat cu SIVECO România a organizat conferinţa de lansare a proiectului „Activ pe piaţa muncii”, proiect dedicat orientării în piaţa muncii pentru elevii de liceu din anii terminali.

La eveniment au participat aproximativ 80 de persoane, reprezentanţi ai companiilor interesate să ofere locuri de practică elevilor de liceu din anii terminali, organizaţii non-profit, directori şi profesori reprezentanţi ai mai multor licee şi colegii din Arad şi judeţ, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad cât şi elevi de la mai multe licee din Arad.

„Ideea proiectului a luat naştere din nevoia unei tranziţii mai uşoare a elevilor de liceu la viaţa activă şi la luarea unei decizii informate în ce priveşte continuarea studiilor. Grupul ţintă al proiectului va fi format dintr-un număr total de 400 de elevi înregistraţi în sistemul naţional de educaţie. Aceştia vor beneficia de servicii de consiliere şi orientare profesională, iar 200 de elevi vor participa la stagiile de pregătire practică organizate în companiile partenere”, a declarat Dan Uşvat, manager de proiect.

Acest proiect se va desfăşura pe parcursul a 18 luni începând cu luna mai 2014 în sălile de clasă ale elevilor.

Vă mai recomandăm: FOTO VIDEO Elevi şi profesori din şapte ţări, parteneri într-un proiect Comenius. Şcoala „Mihail Sadoveanu” este gazda evenimentului

Final de proiect Comenius pentru şapte ţări partenere din Europa. Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” este, săptămâna aceasta, gazdă pentru profesorii şi elevii care au sosit din Spania, Turcia, Grecia, Polonia, Bulgaria şi Germania.

FOTO PROIECT Elevii de la Colegiul „Mircea cel Bătrân“ au cucerit spaţiul şi au dus omenirea pe planeta Marte

Opt elevi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa au realizat un proiect de colonizare a planetei Marte - „Helios, Celestial Pioneer“.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite