FOTO VIDEO Elevi şi profesori din şapte ţări, parteneri într-un proiect Comenius. Şcoala „Mihail Sadoveanu” este gazda evenimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Final de proiect Comenius la Şcoala „Mihail Sadoveanu“ FOTO Mircea Merticariu
Final de proiect Comenius la Şcoala „Mihail Sadoveanu“ FOTO Mircea Merticariu

Final de proiect Comenius pentru şapte ţări partenere din Europa. Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” este, săptămâna aceasta, gazdă pentru profesorii şi elevii care au sosit din Spania, Turcia, Grecia, Polonia, Bulgaria şi Germania.

Astăzi, la Oratoriul Don Bosco a avut loc un spectacol cu specific românesc şi european, la care au luat parte şi cadrele didactice din ţările partenere ale proiectului. Tema proiectului, început în urmă cu doi ani, este „Să ne exprimăm prin cuvânt şi imagine”. Au participat aproximativ 20 de copii din fiecare ţară şi peste 100 de elevi ai Şcolii „Mihail Sadoveanu“, iar coordonatorul din Bacău a fost profesoara de limbă engleză Narcisa Morărescu.

În primul an de parteneriat s-a lucrat pentru realizarea unui dicţionar poliglot care cuprinde expresii uzuale în limbile ţărilor participante. Pe lângă acesta, elevii au mai realizat şi un ghid de călătorie, care cuprinde informaţii şi imagini din diferite locuri ale Europei. Ulterior, a fost realizată şi o broşură despre istoria cuvântului şi a alfabetului fiecărei ţări. Al doilea an, proiectul a avut ca temă exprimarea prin imagini. La final, a fost prezentat cu CD cu toate atracţiile turistice ale fiecărei ţări şi a fost realizată o broşură despre importanţa tehnologiei moderne asupra tinerilor.

“Fiecare ţară a organizat o vizită de proiect care a implicat schimb de elevi, diverse activităţi şi lucru pentru produsele finale. La final, toţi partenerii au considerat că proiectul a fost un succes”, a declarat profesoara Narcisa Morărescu, coordonatoarea proiectului.

Şcoala “Mihail Sadoveanu” din Bacău este la al treilea proiect de acest gen, primul fiind iniţiat în anul 2004.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite