Spuma de căpşuni, un desert rapid şi delicios. Cu ce o putem combina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desertul este excelent vara. Foto culinar.ro
Desertul este excelent vara. Foto culinar.ro

Spuma de căpşuni se prepară foarte rapid şi se consumă ca atare sau în diferite deserturi. Bucătarul arădean Adrian Pop ne spune modul de preparare, unul simplu, dar mai ales ne vorbeşte despre deserturile cu care o putem combina.

Spuma de căpşuni este un desert de sezon pe care îl putem prepara foarte rapid. Fie că îl consumăm ca atare, fie îl adăugăm la alte reţete, rezulatul va fi unul pe gustul tuturor. Pentru a prepara această spumă avem nevoie de un kilogram de căpşuni, 200 de grame de zahăr, 4-5 albuşuri de ou.

“Înainte de toate, spălăm căpşunile şi le lăsăm la scurs, într-o strecurătoare. Apoi, le punem într-un vas şi adăugăm zahărul. Le apăsăm cu o furculiţă. Separat batem albuşurile de ou foarte bine, până când obţinem o compoziţie tare. Adăugăm treptat din această compoziţie peste căpşuni şi amestecăm continuu. Aşezăm spune în pahare, adăugăm câteva felii de căpşuni şi puţin zahăr vanilat. Punem paharele la rece pentru jumătate de oră”, descrie Adrian Pop, modul de preparare.

Acesta spune că spuma de căpşuni poate fi consumată ca atare, sau poate fi folosită, de exemplu, la pişcoturi sau checuri.

“Eu prefer să folosesc spuma de căpşuni peste un chec sau să o servesc, dacă nu a fost ţinută la rece, alături de o îngheţată de ciocolată. Există multe variante, combinaţii în care o putem folosi, dar cert este că prepararea ei este uşor de făcut. În plus, în această perioadă în care preţul kilogramului de căpşuni scade, nici costurile nu sunt ridicate. Este un desert delicious în acest sezon cald”, mai spune bucătarul arădean.

Vă mai recomandăm: Istoria clătitelor: cum a luat naştere acest desert delicios

Cele mai bune deserturi din lume: ce trebuie neapărat să gustaţi dacă ajungeţi prin aceste 22 de ţări FOTO

Arad

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite