Cele mai bune deserturi din lume: ce trebuie neapărat să gustaţi dacă ajungeţi prin aceste 22 de ţări FOTO
0
Se spune că o masă nu este completă fără desert. Chiar dacă această „regulă“ se poate aplica în toată lumea, deserturile diferă de la o ţară la alta. Prin urmare, v-am pregătit o listă cu cele mai bune prăjituri pe care trebuie neapărat să le încercaţi dacă paşii vă poartă în aceste zone.
Deserturile pot fi uşoare, pe bază de fructe sau bogate în cicolotată. De la rulourile cu seminţe de mac din Polonia până la prăjitura din orez a japonezilor, techinsider.io a întocmit o listă a celor mai delicioase deserturi pe care oamenii din diferite ţări le consumă pentru a-şi satisface dorinţa de „ceva dulce“.
Franţa: Crème brûlée
Flickr / Keith McDuffee

Este desertul favorit al francezilor şi conţine o cremă bogată de ouă, acoperită cu un strat de caramel tare şi crocant, fiind uşor rumenit.
Indonezia: Dadar gulung
Shutterstock / Sean Liew

În limba indonezienilor, „dadar“ înseamnă „clătite“, iar „gulung“ înseamnă rostogolire, iar acest desert este foarte popular pe insula Java. Este o clătită verde făcută din frunze de pandanus (plantă ornamentală asemănătoare cu palmierul – n.red.), care sunt rulate şi umplute cu zahăr de nucă de cocos.
Turcia: Baklava
Catherine Sharman / Flickr

Una dintre specialităţile turcilor, baklavaua este făcută dintr-un aluat stratificat umplut cu nuci tocate. Staturile sunt ţinute împreună cu un sirop de miere.
Italia: Gelato
Flickr / Natalia Reznichenko

Străzile din Italia sunt căptuşite de cofetării care vând gelato, o versiune proprie de îngheţată, care dispune de o varietate de arome, printre care zmeură, fistic, rom şi ciocolată.
Peru: Picarones
G M / Flickr

O gogoaşă peruviană preparată prin prăjirea unei combinaţii de cartofi dulci, suc de fructe, făină, drojdie, zahăr şi anason.
Rusia: Syrniki
Shutterstock / Katerina Belaya

Ruşii sunt mari fani ai syrniki, o clătită făcută din quarc – un fel de brânză care are o textură similară cu smântâna. Clătitele sunt apoi prăjite şi servite cu gem, sos de mere, smântână sau miere.
Spania: Tarta de Santiago
Besjunior / iStock

Tarta de Santiago este versiunea spaniolă a tortului Saint James. Turta de migdale are şi ea o istorie bogată: îşi are originea în Evul Mediu, în Galicia, o regiune din nord-vestul Spaniei.
Japonia: Mochi
LWYang / Flickr

Numele desertului derivă de la mochigome, un orez lipicios transformat în pastă şi turnat în formă circulară. Prăjitura este consumată mai ales în preajam Anului Nou japonez şi este adesea servită cu îngheţată.
Anglia: Plăcintă Banoffee
Shutterstock / Lesya Dolyuk

Plăcintă Banoffee este delicioasă, făcută din banane, smântână, caramele şi, uneori, ciocolată sau cafea.
Brazilia: Brigadeiros
Flickr / Rodrigo Senna

Brigadeiros sunt consumate la toate festivităţile importante din Brazilia. Similare cu trufele, aceste prăjiturele sunt făcute din praf de ciocolată, lapte condensat şi unt.
China: Dragon beard candy
Dragon Beard Candy - Sydney Australia / Flickr

Nu este doar un desert chinezesc, ci şi o artă tradiţională manuală. Semănând cu un cocon alb, prăjitura este făcută în principal din zahăr şi sirop de maltoză, arahide, seminţe de susan şi nucă de cocos.
Belgia: Vafe belgiene
Upendra Kanda / Flickr

Desertul pe bază de unt este cel mai gustos când se serveşte cald, acoperit de zahăr pudră sau Nutella.
India: Gulab jamun
Seba Della y Sole Bossio / Flickr

Este unul dintre cele mai iubite deserturi din India, dar este consumat şi în Asia de Sud-Est. Sunt nişte gogoşele mici făcute cu lapte praf, înmuiate în sirop de zahăr şi prăjite în mod tradiţional în ghee – un tip de unt local.
Austria: Sachertorte
vjamnicky / Flickr

Este un tort de ciocolată dulce, dens, inventat în 1832 de către austriacul Franz Sacher. Reţeta este şi acum cunoscută doar de cofetarii de la Hotel Sacher din Viena.
Australia: Lamingtons
DarioZg / iStock

Sunt nişte pătrăţele de tort trase prin ciocolată şi acoperite cu fulgi de nucă de cocos.
Germania: Schwarzwälder Kirschtorte (Tort negru pădure)
Erich Ferdinand / Flickr

Este preparat dintr-un amestec de smântână, ciocolată, cireşe şi kirsch - un rachiu de fructe tradiţional german.
Islanda: Skyr
Signe Leth / Shutterstock

Acest desert, care are o istorie de sute de ani, este pe bază de iaurt şi se serveşte rece cu lapte şi zahăr şi, uneori, cu fructe.
Canada: Nanaimo bar
glc93 / iStock

Este un desert foarte simplu de realizat, ce nu are nevoie de coacere. Primul strat este făcut din vafe fărâmiţate şi acoperit cu o glazură de unt şi ciocolată topită.
Africa de Sud: Koeksisters
Shutterstock / Elize Lotter

În mod obişnuit consumate cu ceai, koeksisters şi-au primit numele de la „koekje“, cuvântul olandez pentru prăjiturică. Sunt extrem de dulci, prăjite şi lăsate să se răcească în sirop de zahăr.
Suedia: Prinsesstårta
Flickr / Lisa Williams

Tortul-prinţesă este format din mai multe straturi şi acoperit cu marţipan.
Egipt: Om ali
Nawalescape / iStock

Este făcut din lapte, zahăr, vanilie, stafide, fulgi de cocos şi mai multe sortimente de nuci.
Polonia: Makowiec
Mirco Vacca / Shutterstock

Deşi se serveşte mai ales în preajma sărbătorilor, produsul de patisertie poate fi găsit în cea mai mare parte a ţării pe tot parcursul anului. Este o ruladă din pâine cu drojdie dulce, umplută cu seminţe de mac şi, uneori, acoperită cu glazură.