Primarul comunei arădene Macea, Ioan Mercea ştie să cânte la frunză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Macea vrea să facă primul taraf de cântăreţi din frunză
Primarul din Macea vrea să facă primul taraf de cântăreţi din frunză

Ioan Mercea conduce de 14 ani comuna Macea şi este cunscut pentru îndeletnicirea sa mai puţin obişnuită. Edilul comunei arădene a ales un mod inedit de a-şi „distra” consătenii şi pe toţi cei care-i calcă pragul: cântă din frunză şi imită copiii.

Edilul comunei Macea, Ioan Mercea, încearcă să-şi distreze consătenii într-un mod inedit: le cântă din frunză. Acesta are deja un plan de bătaie pentru anul ce vine, vrea să facă primul taraf de cântăreţi din frunză.

Talentul descoperit de pe vremea când era doar un puştan i-a adus edilului faima chiar şi peste hotare. „Când eram mic mi-am dat seama că pot scoate diferite sunete cu frunza. Totul a pornit de la o joacă. Acum vreau să fac primul taraf de cântătăreţi din frunză. La noi nu mai există aşa ceva. Taraful o să cuprindă patru sau cinci persoane”, a spus primarul.

A cântat în Germania

Primarul de 50 de ani povesteşte că a văzut şi auzit multe. A colindat ţara în lung şi lat, dar şi multe alte ţări. Peste tot s-a auzit de talentul său pe care-l pune la încercare ori de câte ori. Pentru că este vesel din fire, a iniţiat un festival care a devenit celebru în ultimii ani: „Gura satului”, la care participă umorişti din toată ţara. „Am fost invitat de către un profesor din Japonia să merg la el, să şi scoatem un CD, însă nu am plecat, deoarece este foarte costisitor. Am cântat şi în Piaţa din Nürnberg, Germania. Acolo doi prieteni au pus pariu pe mine, dacă obţin sau nu bani de la trecători din cântatul la frunză. Au plătit o taxă de zece mărci ca să pot cânta acolo. Într-o oră şi 45 de minute am câştigat 360 de mărci. Devenisem un adversar pentru cei care îşi câştigau banii cântând în piaţă”, a adăugat Mercea.

Toţi locuitorii comunei Macea ştiu că primarul lor face acest lucru din plăcere. „Ştim de talentul lui de ani de zile. Ne place când ne întâlnim cu el şi ne cântă”, a spus şi Mariana Rus, localnică.

La cenaclu alături de Adrian Păunescu

Edilul măcean este unul dintre cei care au participat alături de Adrian Păunescu la Cenaclul Flacăra. „Am fost de multe ori în spectacolul regretatului poet. Mergeam mereu la invitaţia lui”, mărturiseşte Ioan Mercea. Primarul este nelipsit de la Festivalul Internaţional de Satiră şi Umor Sătesc „Gura Satului”. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite