Prețul gigacaloriei nu va fi majorat la Arad. Se fac probe la sistemul public de termoficare

0
Publicat:

Furnizorul CET Hidrocarburi Arad a precizat preţul gigacaloriei nu a fost modificat comparativ cu anul trecut, populația urmând să achite 398 de lei. Prețul este subvenționat, față de un cost de 1.156 de lei pe gigacalorie.

Sistemul de termoficare din Arad este în teste FOTO Arhivă Adevărul
Sistemul de termoficare din Arad este în teste FOTO Arhivă Adevărul

Producătorul şi furnizorul de energie termică din municipiul Arad, CET Hidrocarburi, anunţă că de luni începe probele de etanşeitate în reţelele de termoficare, precizând că există contracte semnate cu furnizori de gaze naturale pentru sezonul rece, iar preţul gigacaloriei nu a fost modificat faţă de anul trecut.

„Rugăm asociaţiile de proprietari/locatari şi agenţii economici care au intervenit la instalaţiile de încălzire să-şi finalizeze lucrările, pentru evitarea problemelor de orice natură cauzate de operaţiunile de verificare ce urmează a se efectua până la pornirea încălzirii. În cazul în care se constată neetanşeităţi (scurgeri de apă la instalaţia interioară), asociaţiile de proprietari/locatari şi agenţii economici se pot adresa Dispeceratului de termoficare al CET Hidrocarburi, la telefon 0257/231367, 0357/412244, acesta având program permanent", a transmis, vineri, operatorul care alimentează cu energie termică municipiul Arad.

Reprezentanţii CET Hidrocarburi au precizat că au fost semnate contractele pentru furnizarea gazului natural necesar producerii agentului termic în sezonul rece, iar preţul gigacaloriei nu a fost modificat faţă de anul trecut.

De la 1 decembrie 2021, populaţia plăteşte un preţ de 398 de lei pe gigacalorie, cu 40% mai mult faţă de 2020 (280 lei/gigacalorie), după ce consilierii locali au aprobat majorarea preţului energiei termice. Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) avizase pentru operatorul din Arad un preţ pentru producere, transport şi distribuţie a energiei termice de 1.156,06 lei (TVA inclus), diferenţa de 758,06 lei fiind acoperită din subvenţii.

CET Hidrocarburi, având ca acţionar 100% Consiliul Local Municipal Arad, mai are aproximativ 25.000 de clienţi casnici, cu circa 10.000 mai puţini decât în urmă cu zece ani, după ce mulţi s-au debranşat şi au optat pentru centrale de apartament pe gaz.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite