Proprietarii a mii de apartamente din Piteşti, executaţi silit pentru neplata facturilor la energie termică, încălzire şi apă caldă

0
0
În Piteşti sunt peste 19.500 apartamente branşate la sistemul centralizat de termoficare FOTO: Denis Grigorescu
În Piteşti sunt peste 19.500 apartamente branşate la sistemul centralizat de termoficare FOTO: Denis Grigorescu

3.200 de clienţi ai Termo Calor Confort, furnizorul de energie termică în municipiul Piteşti, vor fi executaţi silit pentru că nu şi-au mai plătit facturile de câteva zeci de zile. Clienţii sunt în procent de peste 90% asociaţii de proprietari.

După cum au confirmat reprezentanţii Primăriei Piteşti pentru ”Adevărul”, valoarea restanţelor celor 3.200 de clienţi se ridică la peste 4 milioane de lei.  În total, societatea Termo Calor Confort are 19.550 clienţi, în majoritate covârşitoare fiind vorba de proprietari de apartamente. Practic, peste 16% dintre aceştia vor fi executaţi silit.

”În aceste condiţii, există riscul ca Termo Calor să intre în imposibilitatea de a achita serviciile furnizorului de gaze, acesta putând sista oricând furnizarea gazelor naturale, ceea ce ar conduce la oprirea furnizării energiei termice către populaţia municipiului Piteşti, iar bugetul oraşului să suporte majorările pentru întârzieri la plată către frunizorul de gaze. Termo Calor a demarat deja punerea în executare silită a facturilor care depăşesc termenul scadent 15-45 de zile de la data emiterii documentelor de plată. Fiecare dintre cei 3200 de clienţi care au intrat în executare vor fi obligaţi la plata sumei de pe facturile restante la care se adaugă 131,40 lei titlu executoriu pentru fiecare factură, plus taxe judiciare şi cheltuieli de executare silită”, au declarat oficialii Termo Calor Confort pentru ”Adevărul”.

”Adevărul” a dorit să afle dacă aceste restanţe mari au legătură şi cu creşterile mari la gaze din ultima vreme. ”Nu este vreo legătură, în condiţiile în care preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termicele per Gigacalorie la Piteşti este unul dintre cele mai scăzute din ţară, de 643,73 lei, Piteştiul fiind pe locul 13 între oraşele din ţară. Preţul plătit de populaţie este de 385 lei per Gigacalorie, iar diferenţa de 258,73 lei este subvenţionată de către Primăria Piteşti”, au precizat pentru ”Adevărul” reprezentanţii Primăriei Piteşti.

Cel mai mare preţ per gigacalorie - 1.337,00 lei, se înregistrează la ora actuală la Constanţa, pe următoarele locuri fiind Tulcea (1.071 lei) şi Giurgiu (1.051 lei). 

Vă mai recomandăm şi:

Ministrul Energiei, despre facturile emise fără compensare şi plafonare: Cum plătim factura la un hoţ? Nu plătim

Nicolae Ciucă, despre facturile la energie: Vor fi refăcute. Nu se percep penalităţi

Mai multe - Piteşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite