Premoniția culturistului Eugen Kantor. Cu o zi înainte să moară, l-a rugat ceva pe patronul sălii unde se antrena VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea fulgerătoare a culturistului arădean Eugen Kantor i-a șocat pe mulți. Deși avea 75 de ani arăta mult mai tânăr și zi de zi făcea sport, atât în sală, cât și în aer liber - unde i s-a și făcut rău și a murit.

Fotografia lui este afișată în sala în care s-a antrenat 11 ani FOTO Claudia Untaru
Fotografia lui este afișată în sala în care s-a antrenat 11 ani FOTO Claudia Untaru

Sala Xox Gym la care Eugen Kantor (75 ani) mergea de 11 ani, de fapt de la înființare, era ca a doua lui casă.

În ziua de joi, 15 septembrie 2023, în care s-a aflat că acesta a murit s-a așternut tristețea în sala în care cu câteva ore înainte râsul și sfaturile lui răsunau. Aparatele cu care se antrena au rămas nemișcate, iar la ușă o poză de-a lui Kantor, cu o panglică neagră, și câteva lumânări sunt ca un omagiu. De asemenea, în sală mai există un colț în care era pusă fotografia lui la mare cinste.

Unul dintre aparatele folosite foarte des de către Eugen FOTO Claudia Untaru
Unul dintre aparatele folosite foarte des de către Eugen FOTO Claudia Untaru

Constantin Bisca, patronul sălii Xox Gym, unde Eugen Kantor se antrena, spune că sportivul parcă a prevestit ceva, deoarece cu o zi înainte de a muri i-a spus să îi mai facă o dată retragerea din sport.

Cu o zi înainte, adică în data de 14 septembrie 2023, când a plecat de la sală m-am întâlnit cu el pe scări: «Să mai îmi faci o retragere». Eu i-am făcut una în urmă cu câțiva ani. I-am zis că nu îi mai fac, că el iar participă la campionate. A fost și acum doi ani la concurs. «Tu nu te lași, iar concurezi». Atunci a zis: «Post mortem îmi faci?« I-am răspuns că zice numai prostii și să meargă acasă. Că el o să trăiască o sută de ani, ca și cioara. Și a plecat râzând, și astăzi șoc. Vestea că a murit a venit așa pe neașteptate. Atunci m-am gândit la discuția mea avută cu o zi îaninte. parcă a presimțit că voia retragerea, dar nu din sport, ci din viață. Îi voi organiza post mortem la anul, adică un campionat în memoria lui. O să vorbesc și cu Federația”, a declarat Constantin Bisca, patron XOX GYM.

Eugen Kantor a fost unul dintre cei mai mari culturiști ai țării noastre, care a avut în palmares peste 30 de concursuri naționale și internaționale câștigate. Acesta a luat în anul 1992 Titlul de maestru al sportului.

Eugen era mereu cu zâmbetul pe buze FOTO arhivă personală
Eugen era mereu cu zâmbetul pe buze FOTO arhivă personală

Dimineața zilei de vineri, 15 septembrie 2023, era una obișnuită pentru el. A mers să se antreneze la sala de sport Xox Gym din Arad, unde a râs cu cei de acolo și și-a făcut exercițiile, iar apoi a mers la stadionul Gloria unde obișnuia să alerge, însă i s-a făcut rău. A fost dus la spital la Arad, apoi la Timișoara, dar medicii nu au mai putut să-l salveze. Diagnostul: disecție de aortă.

Momentul în care arădeanul s-a retras oficial din concursuri a fost marcat la Sala Polivalentă Victoria din Arad, în anul 2016, în octombrie, în prezenţa a peste 500 de spectatori şi peste 60 sportivi, când a avut loc prima ediţie a Cupei XOX Gym, Open Banat & Transylvania. Pe langă sportivii de naţionalitate română, care au fost din toată ţara (Arad, Timișoara, Craiova, Reșița, Satu Mare, Constanta, Târgu Jiu etc.), la concursul de la Arad au fost prezenţi şi sportivi din Italia, Ungaria si Serbia.

Competiția a debutat cu un moment cu totul special şi anume, retragerea din concursuri de fitness a lui Eugen Kantor, în vârstă de 69 de ani pe atunci, sportiv arădean.

Atunci a avut loc retragerea lui oficială, însă Kantor s-a răzgândit pentru că era în formă și a mai concurat, acum însă voia să fie retragerea adevărată. 

Pe site-ul de socializare Facebook sunt mii de mesaje de condolenațe din toate colțurile țării și chiar ale lumii.

De exemplu, Raul Rareș Duca a postat următorul mesaj:

Când am pășit pentru prima dată într-o sală de forță am avut norocul să dau de acest om bun, deși era masiv (mai ales în ochii mei de copil care îl percepea ca pe un gigant) prezența lui îți insufla o stare de relaxare și de liniște. Erau anii '90, iar el era proaspat numit Maestru al sportului, cu toate astea Eugen Kantor era de o modestie nemaivăzută, mereu parcă binedispus și dornic să ajute pe oricine îi dorea sfatul. De azi suntem mai săraci cu un om bun. Drum lin, maestre!”.

Patronul sălii spune că mereu poza lui a fost pe un panou FOTO Claudia Untaru
Patronul sălii spune că mereu poza lui a fost pe un panou FOTO Claudia Untaru
AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite