A murit legendarul culturist român Eugen Kantor. Dimineață a fost la ultimul antrenament în sală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Kantor, unul dintre cei mai mari culturiști ai țării noastre, care a avut în palmares peste 30 de concursuri naționale și internaționale câștigate, a murit, după ce s-a antrenat la sală și pe stadion.

Eugen Kantor avea 75 de ani FOTO arhivă personală
Eugen Kantor avea 75 de ani FOTO arhivă personală

Pentru arădeanul Eugen Kantor, în vârstă de 75 de ani, dimineața zilei de vineri, 15 septembrie era una obișnuită. A mers să se antreneze la sala de sport XOX GYM  din Arad unde a râs cu cei de acolo și și-a făcut exercițile, iar apoi a mers la stadionul Gloria unde obișnuia să alerge, însă i s-a făcut rău. A fost dus la spital la Arad, apoi la Timișoara, dar medicii nu au mai putut să-l salveze. Diagnostul: disecție de aortă.

Cei care au fost de dimineță la sală cu Eugen Kantor spun că era plin de viață și nimic nu prevestea sfârșitul campionului.

 „R.I.P..Kantor Eugen..un om și un sportiv, o adevărată legendă a culturismului românesc și a Aradului...Dumzeu să-l odihnească în pace..A murit vultur cum se spune..a făcut antrenament până în ziua când a plecat dintre noi..XOX GYM a fost sala care a avut onoarea să îl primească pănă în ultima clipa a vieții lui”, a scris pe pagina de Facebook, Constantin Bisca, patron XOX GYM.

Eugen Kantor a luat în anul 1992 Titlul de maestru al sportului.

Sportivul ducea o viață destul de activă. În data de 13 septembrie 2023 acesta s-a aflat pe Ștrandul Neptun alături de prieteni, iar pe pagina de Facebook alături de o fotografie era postat următorul mesaj:  „Tineret mândria țării...ultimele bătăi de aripi la Ștrandul Neptun”.

Momentul în care arădeanul s-a retras oficial din concursuri a fost marcat la la Sala Polivalentă Victoria din Arad,ăn anul 2016, în octombrie, în prezenţa a peste 500 de spectatori şi peste 60 sportivi, când a avut loc prima ediţie a Cupei XOX Gym, Open Banat & Transylvania. Pe langă sportivii de naţionalitate română, care au fost din toată ţara (Arad, Timisoara, Craiova, Resita, Satu Mare, Constanta, Tg. Jiu, etc.), la concursul de la Arad au fost prezenţi şi sportivi din Italia, Ungaria si Serbia.

Concursul a debutat cu un moment cu totul special şi anume, retragerea din concursuri de fitness a lui Eugen Kantor, în vârstă de 69 de ani, sportiv arădean.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite