O lună de căutări fără rezultate pentru fetița înghițită de apele Mureșului. Lacrimi pentru cei găsiți

0
Publicat:

O lună de căutări, o lună de speranță și nici urmă de micuța Maria, una dintre victimele incidentului de pe Mureș, de la Periam Port. Maria avea 7 ani și a pierit în ape alături de fratele și tatăl ei.

De o lună micuța Maria este căutată FOTO Tearasă Periam Port
De o lună micuța Maria este căutată FOTO Tearasă Periam Port

Pe rând, persoanele înecate au ieșit la suprafața mai puțin fetița. Fratele ei a fost găsit în Ungaria și de atunci prin zona respectivă s-a căutat și trupul ei.

Amintim că în seara tragediei 12 persoane se aflau într-o barcă, mult peste capacitatea ei.  Barca s-a răsturnat, un copil a murit pe loc și alte 4 persoane doi adulți și doi copii au fost date dispărute. S-au mobilizat pompieri din Arad, Timiș și Ungaria, apoi au venit voluntarii și chiar o echipă din Olanda.

Signi Zoekhonden a intervenit vineri, 19 mai, pe Mureș, cu o echipă profesionistă de scafandri, cu sonare și cu cinci câini de căutare a cadavrelor în apă.

Aceștia sunt special dresați pentru a-și dezvolta abilitățile de detectare a mirosului specific rămășițelor umane, precum și tehnicile de căutare. Totodată pot salva și persoane cu semne vitale. Câinii sunt învățați să diferențieze mirosuri și să localizeze sursa lor. Abilitățile lor fac un atu de neprețuit în operațiunile de căutare-salvare pe apă”, era mesajul transmis de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Și astăzi, 31 mai 2023, pompierii militari continuă căutările pe râu pentru identificarea celei de-a patra persoane dispărute în data de 30 aprilie 2023 – o fetiță în vârstă de 7 ani.

Primele urlete de durere au venit din partea Alinei care și-a pierdut bărbatul cu care urma să se căsătorească luna asta, dar și copilul ei:

De ce mi i-ai luat doamne pe amândoi ,cu ce ți-am greșit să îmi faci așa ceva...nu voi putea trăi niciodată fără ei doi....ai mai lăsat și un copil fără tată,de ce mă în halul ăsta la încercare trebuia să fie cel mai frumos an și l-ai transformat într-un coșmar din care nu ne putem trezi. Vă voi iubii mereu”.

Astăzi, 31 mai 2023, Alina a postat o fotografie cu ea, băiatul și iubitul alături de  următorul mesaj: 

„A trecut deja o lună de când nu mai sunteți lângă mine, dorul de voi devine din ce în ce mai tare. Vă iubesc”.

Alina și Eduard erau un cuplu fericit FOTO Facebook Alina
Alina și Eduard erau un cuplu fericit FOTO Facebook Alina

Băiețelul mort a fost găsit imediat după ce barca s-a răsturnat. S-a încercat mult timp salvarea lui, apoi a fost găsit tatăl lui vitreg și apoi unchiul și verișorul. Din păcate verișoara lui de 7 ani încă se află în apele râului Mureș.

Pompierii militari arădeni împreună cu cei timișeni continuă căutările pe râul Mureș pentru identificarea celei de-a patra persoane dispărute în data de 30 aprilie 2023, o fetiță în vârstă de aproximativ 7 ani. Pentru căutarea fetiței din cadrul ISU pe sectorul Periam-Cenad intervin zilnic forțe și mijloace cu un echipaj  cu barcă și un echipaj SMURD”, a declarat pentru Adevărul, Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Copiii dispăruți în Mureș și Eduard FOTO Facebook
Copiii dispăruți în Mureș și Eduard FOTO Facebook

Cum s-a produs tragedia

Amintim că o  petrecere la iarbă verde s-a transformat în tragedie pentru trei familii din comuna arădeană Semlac. După ce şi-au petrecut ziua în mijlocul naturii s-au gândit că ar putea continua petrecerea la o terasă. S-au înghesuit toţi 12 într-o barcă, iar la doi paşi de mal, curenţii puternici i-au răsturnat.

Imediat după tragedie, bărbatul care conducea barca răsturnată în râul Mureş, a fost reţinut pentru 24 de ore. Nu avea permis şi consumase alcool. După ce mandatul de reţinere  a expirat, acesta a fost eliberat. 

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite