Noutăţi în dosarul Nadăş: Judecătoria Balş a admis cererea de revizuire a sentinţei prin care o familie a primit ilegal un sat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Balş a admis cererea de revizuire a sentinţei prin care familia Colţeu a primit Nadăşul. Mai exact, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că testamentul prin care aceştia au moştenit Nadăşul este fals.

Joi, 20 septembrie, a avut loc ultimul termen al cererii de revizuire înaintată de Comisia Judeţeană de Fond Funciar. Judecătorii au decis că sentinţa de la Ineu este greşită în totalitate şi, drept urmare, au modificat-o cu totul.

„Admite cererile de revizuire formulate de revizuenţii Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Arad şi Comisia Locală pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Tauţ. Respinge cererea de revizuire formulată de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva-Direcţia Silvică Arad ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă. Admite pe fond cererile de intervenţie în interesul altei persoane formulate de intervenienţii Rad Nicolae, Biriş Iovu, Paşcalău Avram şi Regia Naţională a Pădurilor Romsilva-Direcţia Silvică Arad. Schimbă în totalitate sentinţa civilă nr. 657/2006 a Judecătoriei Ineu pronunţată în dosarul nr.457/2006 în sensul că respinge plângerea formulată de intimaţii reclamanţi împotriva hotărârilor Comisiei Locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Tauţ şi Comisiei Judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Arad ca neîntemeiată”, se arată în decizia Judecătoriei Balş.

„După patru ani de procese este o primă victorie în demersul nostru de a face dreptate locuitorilor satului Nadăş. Ne bucurăm de această sentinţă şi sperăm că ea va fi menţinută de Tribunalul Olt, dacă se va depune recurs”, a declarat Prefectul Judeţului Arad, Florentina Horgea.
 

Vă mai recomandăm: Curtea Supremă a oprit definitiv retrocedarea satului arădean Nadăş. Motivul: actele pretinsei moşteniri erau falsificate

Epopeea juridică a satului retrocedat ilegal unui escroc şi recâştigat de ţăranii din Nadăş la Curtea Supremă

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite