Ministrul Cătălin Predoiu despre cazul Cherecheş: „Poliţia Maramureş trebuia să fie mai atentă”

0
Publicat:

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri, 29 decembrie 2023, într-o conferinţă de presă susţinută la Arad, că procedurile de aducere în ţară a primarului din Baia Mare sunt în curs. 

Cătălin Predoiu FOTO Arhivă
Cătălin Predoiu FOTO Arhivă

Acesta nu a putut  preciza când se va întâmpla acest lucru, menţionând că sunt implicate mai multe instituţii, unele din străinătate.

Totodată a declarat că nu existau informaţii despre intenţia primarului de a fugi din ţară.  Asta după ce jurnaliștii de la Arad l-au întrebat, în conferinţa de presă, dacă existau informaţii înainte de fuga lui Cătălin Cherecheş:

Nu au existat, dar eu am considerat că Poliţia Maramureş trebuia să fie mai atentă, proactivă. Mi-am pus întrebarea de ce un membru al IPJ Maramureş important acolo şi-a luat concediu exact în acele zile. Dar această chestiune o va lămuri ancheta în curs”.

Sunt meritele poliției 

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a mai precizat că nu dorește să comenteze mai mult pentru că nu sunt meritele lui, ci ale poliţiştilor români, maghiari şi germani.

„Pe baza unor informaţii care au fost coroborate între poliţişti români, maghiari şi germani s-a refăcut traseul fugii, s-au localizat adresele la care a poposit în această deplasare. În final s-a organizat o supraveghere în limita legii acolo unde a staţionat până a avut tentativa, se pare, de a se deplasa într-o altă localitate”, a mai declarat ministrul Cătălin Predoiu.

Jurnaliștii l-au întrebat și despre pozele apărute cu el lovit și nelovit la față.  Acesta a răspuns că a văzut poza pe care poliţiştii germani au dat-o. „Poate s-a rănit în cursul încercării de a scăpa de legitimare, dar nu ştiu cu precizie”.

Primarul fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins în Germania. Polițiștii germani l-au reținut marți seara la Augsburg, în urma unei colaborări între Poliţia Română şi poliţia germană.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional”, precizează Poliția Română.  

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite