Mâncăruri uşoare după masa de Paşte. Cum putem folosi legumele proaspete din pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada Sărbătorilor Pascale a însemnat şi mese îmbelşugate, în care s-au făcut anumite excese. Pentru a ne reveni, un bucătar arădean ne dă două reţete de mancăruri uşoare: o supă cremă de legume şi o tocăniţă de legume.

Fripturile, drobul, salatele cu maioneză, ouăle, prăjiturile nu au lipsit din meniul românilor în aceste zile ale sărbătorilor pascale. Ar fi indicat ca în următoarele zile să consumăm mâncăruri mai uşoare, care să permită organismului să “respire”.

Cum pieţele sunt pline de legume şi de verdeaţă în această perioadă, bucătarul arădean Adrian Pop spune că ar fi indicate mâncărurile pe bază de legume, multe legume.

Acesta ne recomandă două feluri de mâncare. Unul este o supă cremă de legume, iar al doilea o tocăniţă de legume. “Sunt mâncăruri uşoare pentru organism, simplu de preparat, iar ingredientele pe care le folosim sunt proaspete, întrucât pieţele de verdeţuri şi legume sunt pline de aceste ingrediente”, spune bucătarul arădean Adrian Pop.

Pentru supa cremă de legume avem nevoie de: doi morcovi, două cepe, o ţelină mai mică, un cartof, puţină conopidă, trei bucheţele, un ardei kapia, 50 de grame de unt, sare, piper, smântână dulce, 200 de mililitri, pătrunjel tocat şi crutoane.

“Punem legumele la fiert într-o oală cu apă, în care adăugăm sare şi piper. Când legumele sunt fierte se scot şi se dau prin blender. Adăugăm din apa în care au fiert legumele până obţinem consistenţa dorită, iar apoi adăugăm smântâna lichidă. Ornăm cu pătrunjel tocat şi servim cu crutoane”, ne explică Adrian Pop reţeta.

Un alt preparat recomandat pentru această perioadă este tocăniţa de legume. Pentru prepararea ei avem nevoie de: două cepe, doi ardei kapia, un morcov, o vânătă, trei roşii, sare, piper, două foi de dafin. “Ceapa o tăiem mărunt şi o punem la călit împreună cu morcovul răzălit. Adăugăm cubuleţele de vânătă, după ce în prealabil au stat în sare şi le-am stors, iar apoi adăugăm roşiile decojite şi tăiate cubuleţe sau blenduite. Se adaugă apă, foile de dafin, sare, piper şi se lasă la fiert aproximativ jumătate de oră”, ne explică Adrian Pop reţeta.

Acesta spune că pentru a prepara cele două feluri de mâncare este nevoie de aproximativ jumătate de oră pentru fiecare.

Vă mai recomandăm:

Trei reţete delicioase cu brânză şi cartofi, preparate de gospodinele din Bărăgan. Cum se fac „puriceii“ tradiţionali

Straupata, secretele unei reţete vechi de sute de ani redescoperite de şvabi

Arad

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite