Mai mulţi arădeni sunt cercetaţi pentru înşelăciuni în Franţa. Aceştia au creat un prejudiciu de 500.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
D.I.I.C.O.T    FOTO arhivă Adevărul
D.I.I.C.O.T    FOTO arhivă Adevărul

Poliţiştii şi procurorii români, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor pudiciare franceze, au efectuat percheziţii în trei localităţi din judeţul Arad şi au pus în aplicare 20 de mandate de aducere, emise pe numele mai multor persoane suspectate că au creat un prejudiciu de 500.000 de euro, prin înşelăciuni pe teritoriul Franţei.

Într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad se arată:

„În baza unei cereri de comisie rogatorie internaţională formulată de autorităţile judiciare franceze, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad şi procurii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară francezi, însoţiţi de de un judecător de instrucţie şi procurorul de caz din Franţa, au efectuat, la data de 31 ianuarie, o acţiune pentru probarea unor infracţiuni de înşelăciune săvârşite de cetăţeni români, pe teritoriul Franţei. Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Poliţiei Oraşului Ineu şi Poliţiei Oraşului Chişineu Criş, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, fiind efectuate simultan două percheziţii domiciliare şi puse în executare 20 de mandate de aducere. În urma acestor activităţi, au fost identificate şi ridicate mai multe înscrisuri şi telefoane mobile”.

Autorităţile judiciare franceze cercetează mai mulţi cetăţeni români, din judeţele Arad şi Timiş, care sunt suspectaţi că s-au constituit într-un grup infracţional pe teritoriul francez, în scopul obţinerii de importante foloase materiale prin comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Acţiunea, care s-a desfăşurat în trei localităţi din judeţul Arad, a vizat găsirea şi ridicarea de acte, obiecte şi alte înscrisuri care au fost folosite la încheierea, de mai mulţi cetăţeni români, a unor contracte cu operatori de telefonie mobilă, din Franţa, care ulterior au fost înşelaţi prin neplata valorii abonamentului. O parte dintre membrii acestei grupări sunt arestaţi în acest moment în Franţa.

Potrivit anchetatorilor, în vederea obţinerii de foloase băneşti, gruparea acţiona prin racolarea de persoane de pe raza judeţului Arad, care ulterior erau transportate în Franţa. După obţinerea reşedinţei şi a unui cont bancar, acestea erau determinate să încheie contracte cu diverşi operatori de telefonie mobilă. Aparatele telefonice obţinute în urma încheierii acestor contracte, toate tip smartphone, erau, ulterior, vândute de membrii grupării pe teritoriul României, fiind astfel obţinute importante sume de bani.

„Prejudiciul cauzat prin neîndeplinirea obligaţiilor contractuale asumate la încheierea acestor contracte a fost evaluat la 500.000 de euro. Cercetările continuă în vederea documentării  întregii activităţi infracţionale, precum şi a identificării bunurilor dobândite ilicit de suspecţi în vederea punerii sub sechestru şi recuperării prejudiciului cauzat”, se mai arată în comunicat.
AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite