Grevă spontană la Finanţe. Este o reacţie la  proiectul legii salarizării, care duce la tăieri de salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi salariaţii d ela Arad sunt în grevă spontană FOTO arhivă Adevărul
Şi salariaţii d ela Arad sunt în grevă spontană FOTO arhivă Adevărul

Angajaţii sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor Publice  din judeţul Arad participă astăzi, 15 mai 2017, la un protest spontan, ca reacţie la proiectul legii salarizării, care duce la tăieri de salarii.

La protest participă salariaţi din toate judeţele ţării, inclusiv municipiul Bucureşti (22.000) aceştia solicitând Ministerului Finanţelor Publice şi Guvernului revizuirea grilelor de salarizare din proiectul legii, astfel încât să fie reflectată complexitatea şi importanţa activităţii Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate (ANAF, direcţii generale regionale ale finanţelor publice, etc).

Acţiunile de protest generate de tăierea salariilor au fost declanşate de salariaţi şi se pot întinde pe o perioadă nedetarminată de timp, ceea ce poate duce la blocarea activităţii de colectare şi a activităţilor de relaţii cu publicul.

Salariaţii Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate nu beneficiază de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice altă funcţie care poate aduce venituri suplimentare.
Guvernul României decât să plătească 35.000 de consultanţi fiscali nou angajaţi, cu salarii de 10.000 lei, dublu faţă de un salariat al sistemului Ministerului Finanţelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariaţi responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiţie mai realistă, corectă şi cu efecte în timp, care ar duce la atragerea şi păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face faţă noilor cerinţe în implementarea politicii fiscale.

Sindicatele au făcut toate eforturile ca acest conflict să nu escaladeze, însă pasivitatea autorităţilor în a găsi soluţii i-a determinat pe salariaţi să reacţioneze necontrolat.

O prelungire a acestui conflict ar pune în pericol însăşi punerea în practică a prevederilor actualului proiect al legii salarizării.
 

Vă mai recomandăm: A doua zi de grevă la cel mai mare angajator din Transilvania. Mii de oameni îşi strigă nemulţumirile în faţa fabricii Leoni

UPDATE Greva controlorilor de trafic aerian a luat sfârşit. Zborurile vor avea în continuare întârzieri  VIDEO

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite