Grevă generală în spitalele din Arad. Aproximativ 1500 de persoane protestează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se protestează în faţa spitalului . Foto Adevarul
Se protestează în faţa spitalului . Foto Adevarul

Angajaţii spitalelor din Arad au intrat, luni, în grevă gernerală. Greva japoneză şi cea de avertisment nu au rezolvat solicitările personalului, astfel încât astăzi a fost declanşată greva generală.

UPDATE: Aproximativ 1500 de membri Sanitas din cei 2.000 din Arad participă la greva generală declanşată luni, cei mai mulţi, aproape 1.300, fiind angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

Delia Bonca, lider al Sanitas Arad spune că va fi asigurată treimea de personal astfel încât activitatea să se desfăşoare fără probleme. Aceasta afirmă că în cazul în care revendicările nu sunt soluţionate astăzi, greva va continua pe termen nedeterminat.

„Probabil vor veni oameni de acasă pentru grevă, astfel încât să putem asigura treimea care să acopere serviciile şi urgenţele. Sunt pacienţi care au programări la medic, nu ne putem bate joc de aceştia. În paralel, urmărim ce se întâmplă la Bucureşti, acolo unde pe ordinea de zi de astăzi a Comisiilor de Muncă şi Buget ar trebui să fie introduse ordonanţele 20 şi 43, la care noi am propus mai multe amendamente privind salarizarea personalului TESA şi personalul DSP. Dacă nu se întâmplă nimic, continuăm greva generală şi zilele următoare” – a spus Delia Bonca, lider al Sanitas Arad.

Vă mai recomandăm: Grevă a asistenţilor medicali în trei spitale din Braşov

Ministerul Sănătăţii, pichetat de sindicaliştii de la Sanitas. Pe 31 octombrie va avea loc greva generală

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite