Ministerul Sănătăţii, pichetat de sindicaliştii de la Sanitas. Pe 31 octombrie va avea loc greva generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
200 de sindicalişti au pichetat sediul MS FOTO Adevărul
200 de sindicalişti au pichetat sediul MS FOTO Adevărul

Peste 200 de sindicalişti de la Sanitas au pichetat sediul Ministerului Sănătăţii, între orele 11.00 şi 13.00. Aceştia au solicitat salarii mai mari şi pentru personalul medical tehnico- administrativ şi ameninţă cu greva generală dacă nu se va găsi o soluţie până pe 31 octombrie.

„Am fost 200 de persoane, reprezentanţii Sanitas au mers şi la o întâlnire cu oficialii din Ministerul Sănătăţii, însă răspunsul nu ne-a mulţumit. Ni s-a spus că suntem înţeleşi dar că o majorare salarială nu este posibilă în acest moment. Prin urmare, noi vom merge pe drumul nostru şi vom continua cu acţiunile de protest. Săptămâna viitoare vom picheta Palatul Parlamentului, iar pe 31 octombrie va fi grevă generală, cu asigurarea unei treimi din urgenţe”, au declarat reprezentaţii Federaţiei Sanitas.

Sindicaliştii doresc majorări salariale nu doar pentru medici ci şi pentru personalul tehnico-administrativ. Printre cei care ar trebui incluşi în OUG nr. 20/2016 si nr. 43/2016 se numără personalul TESA, personalul din asistenţa socială, unităţi medico-sociale, DSP-uri, creşe şi medicina şcolară.

„Mesajul nostru este unul foarte clar. Până nu vom introduce toate categoriile, nu ne vom lăsa. Nu acceptăm o dezbinare”, au completat sindicalistii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite