Activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria nu este perturbată de greva declanşată de Federaţia Sanitas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria
Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria

Activitatea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria se desfăşoară normal şi nu este afectată de greva generală de Federaţiei Sanitas.

Activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria nu este perturbată de greva generală pe termen nelimitat declanşată luni dimineaţă de Federaţia SANITAS, potrivit directorului unităţii, Alexandru Dobre.

 "Activitatea se desfăşoară în mod normal. Sunt aproximativ 50 de persoane în sindicat, dar sunt două sindicate SANITAS. Astăzi sunt pe tură la spital aproximativ patru dintre cele 50 de persoane . Există posibilitatea ca mai târziu să fie un protest, dar programul de lucru nu se perturbă. Se asigurau oricum urgenţele. ", a declarat Alexandru Dobre. 

Peste 82.000 de cadre medicale au intrat în grevă generală în spitalele din întreaga ţară ca urmare a faptului că nu au ajuns la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare. Din acelaşi motiv, în urmă cu aproximativ două săptămâni zeci de cadre medicale ale SJU au recurs la o grevă de avertisment de două ore, timp în care în spital au fost asigurate doar urgenţele.

Membrii Sanitas cer aplicarea sporurilor la salariul actual şi nu la cel din 2009 dar şi includerea personalului tehnico-administrativ şi cel din DSP-uri în ordonanţa 20/2016, privind salarizarea bugetarilor.

 Sanitas cere, de asemenea, reducerea diferenţelor salariale între asistenţii medicali cu studii post-liceale şi cei cu studii superioare, care acum sunt şi de 800 de lei, precum şi eliminarea discrepanţelor salariale între spitalele clinice si cele neclinice. 

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite