Gestul extrem al unor români refuzați la o petrecere de Revelion: „Dar ce? E grădinița voastră?“

0
Publicat:

Doi tineri din județul Arad au fost trimiși în judecată pentru mai multe infracțiuni. Printre altele, cei doi sunt acuzați că la Revelionul 2022/2023 au pulverizat un spray lacrimogen în fosta grădiniță din localitatea Mocrea, acolo unde avea loc o petrecere.

Sprayul lacrimogen a fost folosit în incinta unei foste grădinițe FOTO Shutterstock
Sprayul lacrimogen a fost folosit în incinta unei foste grădinițe FOTO Shutterstock

Judecătoria Ineu (Arad) a validat rechizitoriul prin care cei doi tineri au fost trimiși în judecată pentru mai multe fapte. Una dintre acuze are legătură cu fapte comise în noaptea de Revelion din 2022/2023.

Potrivit rechizitoriului, în dimineața zilei de 1 ianuarie 2023, în jurul orelor 3.35, polițiștii au fost anunțați prin serviciul de urgență 112 că la petrecerea organizată de Revelion în clădirea fostei grădinițe din localitatea arădeană Mocrea a fost folosit un spray lacrimogen, fiind tulburată ordinea și liniștea publică.

Ancheta a scos la iveală că la petrecerea respectivă participau aproximativ 16 persoane. Petrecerea a început în seara zilei de 31 decembrie 2022, în jurul orei 20.00. După miezul nopții, la petrecere au ajuns și doi tineri din localitate.

Cei care au organizat petrecerea le-au spus tinerilor că „este o petrecere privată, la care ei nu au contribuit financiar și nu au dreptul să participe”. „Dar ce? E grădinița voastră”, ar fi reacționat unul dintre cei doi tineri respinși.

Supărați că nu au fost primiți la petrecerea de la fosta grădiniță, cei doi tineri s-au întors după aproximativ două ore. Anchetatorii au stabilit că ei au întrerupt alimentarea cu energie electrică de la panoul central de siguranțe care se afla în exterior pe clădire şi pe o fereastră care se afla întredeschisă au pulverizat în interior cu un spray iritant lacrimogen, tulburând petrecerea care nu s-a mai putut desfășura din cauza mirosului emanat de substanțele respective.

„În urma acestui incident, toți participanții la petrecere au plecat acasă, martorii audiați în cauză declarând că au fost indignați și supărați de comportamentul suspecților, care le-au stricat evenimentul”, se arată în rechizitoriu, de unde mai reiese că „utilizarea sprayului iritant-lacrimogen este un mod de operare utilizat de către și în alte cauze penale în care sunt cercetați”.

„În urma inhalării substanței pulverizate, persoanele vătămate au suferit iritații la ochi si căile respiratorii care au necesitat intervenția cadrelor medicale din cadrul spitalului din Ineu”, se mai arată în rechizitoriu.

Procesul va fi judecat la Judecătoria Ineu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite