Taximetrist la un pas să fie linșat de Revelion, de o ceată de colindători din Vaslui. A intrat cu mașina într-un stâlp

0
Publicat:

A fost scandal în noaptea de Revelion, în centrul Vasluiului. Un grup de colindători a început să îl lovească pe un taximetrist, care i-a evitat în ultimul moment și a intrat cu mașina într-un stâlp.

Scandalul a fost oprit de jandarmi FOTO: Arhivă, Adevărul
Scandalul a fost oprit de jandarmi FOTO: Arhivă, Adevărul

Potrivit presei locale, șoferul de taxi se întorcea dintr-o cursă din Muntenii de Sus, din Vaslui. La un moment dat i-au apărut în față mai mulți colindători mascați. I-a evitat în ultimul moment, intrând cu mașina într-un stâlp.

Grupul de colindători a crezut că șoferul a vrut să intre în ei și a sărit la bătaie. Scandalul a fost aplanat doar după sosirea forțelor de intervenție.

La fața locului a fost chemată și o ambulanță, însă nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

Un polițist a spulberat-o cu mașina pe trecerea de pietoni

Tot în județul Vaslui, un polițist care s-a urcat beat la volan a lovit în plin o femeie de 47 de ani chiar pe trecerea de pietoni. Judecătorii l-au condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, dar și la plata unor daune morale record pentru suferințele prin care a trecut victima.

Judecătoria Huși l-a condamnat, în 21 decembrie 2023, pe Florin Nicolae Istrate, polițist de frontieră, la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

De asemenea, instanța a obligat societatea cu care omul legii încheiase polița de asigurare obligatorie la plata a 200.000 de euro drepte daune morale pentru suferințele provocate victimei în urma accidentului de circulație.

Decizia instanței nu este definitivă.

Anchetatorii au stabilit că polițistul de frontieră s-a urcat beat la volan în luna septembrie 2022, având o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, și a depășit în viteză o mașină care oprise la o trecere de pietoni pentru a permite unei femei să treacă, lovind-o în plin pe aceasta.

În urma impactului extrem de violent, femeia a intrat în comă și a avut nevoie de 140 de zile de îngrijiri medicale pentru a-și reveni. Victima accidentului nu și-a revenit complet și va avea nevoie în continuare de îngrijiri medicale de specialitate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite